Stakeholdermanagement en de dialoog met de stakeholders was hét thema van het congres.

Na de opening van de dagvoorzitter Gerard Keijzers van Universiteit Nyenrode kwam de heer Oosterwijk, secretaris-generaal van het ministerie van EZ aan het woord. Joop Wijn, demissionair staatssecretaris van Economische Zaken moest helaas verstek laten gaan wegens het kamerdebat over Irak. In de presentatie van Oosterwijk werden de resultaten van de nieuwe ondernemersmonitor bekend gemaakt.

Ernst Ligteringen, de algemeen directeur van het Global Reporting Initiative (GRI) schetste, in wellicht zijn eerste grote optreden vanuit GRI, de visie op stakeholderdialoog en de rol van duurzaamheidsverslaggeving daarin. Ook presenteerde hij de Nederlandse vertaling van de GRI Richtlijnen.

In een debat met Teo Wams (directeur Vereniging Milieudefensie), Marleen van Ruijven (Amnesty Nederland), Wout Dekker (CEO van Nutreco) en Jan de Jong (algemeen directeur van ENCI) kwamen verschillende zaken aan de orde rond stakeholdermanagement en het spanningsveld tussen bedrijven en non-gouvernementele organisaties (NGOÃ??s).

Na de lunchpauze konden en de deelnemers kiezen uit een aantal interessante parallelsessies. Het congres werd afgesloten een presentatie van Peter White, Europees Sustainability Manager van Proctor & Gamble en een humoristisch optreden van Bavo Galama.

Uiteraard was er ook dit jaar weer een informatiemarkt waar organisaties, die actief zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, zich presenteerden. Het bleef na afloop nog lang gezellig druk op deze markt.

Het eerste lustrumcongres zal op 16 maart 2004 worden gehouden!

Op de congreswebsite volgen binnenkort de slides van de presentaties.