Papierfabrikant Van Houtum uit Swalmen brengt als eerste ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerde dispensers op de markt. De dispensers zijn gemaakt van gerecyclede kunststof en completeren de eveneens Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerde Satino Black productlijn die bestaat uit toilet- en handdoekenpapier, hand- en foamzeep, alcoholgel en toiletbrilreiniger.

Het Cradle to Cradle certificaat garandeert onder meer dat de dispensers vrij zijn van schadelijke chemicalien en daardoor geschikt zijn voor de technische kringloop: de kunststof kan zonder waardeverlies oneindig worden hergebruikt. Bovendien wordt de CO2-neutraliteit gewaarborgd door de inzet van 100 procent groene stroom.

Met deze wereldprimeur maakt Van Houtum zijn naam als koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) opnieuw waar. Sinds 2010 produceert de papierfabrikant ’s werelds eerste – en enige – C2C-gecertificeerde hygienepapier. Dit kwalitatief hoogwaardige toilet- en handdoekpapier is gemaakt van 100 procent recycled papier en voert bovendien de keurmerken FSC recycled en Europees Eco-label. Het papier wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd.

Over Van Houtum B.V.

Van Houtum is al ruim 75 jaar producent van hygienepapier en innovatieve washroomoplossingen en is koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het hoofdkantoor en beide productielocaties bevinden zich in Swalmen, gemeente Roermond. Met circa 200 medewerkers realiseert Van Houtum een jaaromzet van EUR60 miljoen. Al ruim 50 jaar wordt bij de papierproductie enkel gebruikgemaakt van 100% gerecycled papier. Van Houtum heeft de vaste overtuiging dat wegwerpproducten alleen met gebruikte vezels mogen worden geproduceerd. Deze visie op MVO wordt in de praktijk gebracht met evenredige aandacht voor People, Planet en Profit.

Onder de merknaam Satino Black produceert Van Houtum Cradle to Cradle Silver gecertificeerd hygienepapier. Dit is kwalitatief hoogwaardig wit en zacht toilet- en handdoekpapier op basis van 100% recycled papier. Satino Black is ’s werelds eerste en enige hygienepapier dat de keurmerken FSC recycled, Europees Eco-label en Cradle to Cradle mag voeren. Het wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd. Naast hygienepapier bestaat de Satino Black productlijn uit eveneens ^Cradle to Cradle gecertificeerde hand- en foamzeep, toiletbrilreiniger, alcoholgel en bijbehorende dispensers.