Duurzaam en groen ondernemen doet Van Geel Legrand onder andere via de KlimaatNeutraal Groep met wie zij een contract heeft afgesloten om klimaatneutraal te kunnen ondernemen. Zij verplicht zich met dit contract de geproduceerde CO2-uitstoot te compenseren door aanplanting van voldoende bomen die een gelijke hoeveelheid CO2 opnemen. De KlimaatNeutraal Groep investeert in milieuvriendelijke projecten, zoals het planten van bomen en stimuleren van groene energie.

93.748 bomen
De KlimaatNeutraal Groep heeft voor Van Geel Legrand uitgerekend hoe zwaar de onderneming met haar activiteiten in Nederland het milieu belast en welke compensatie daarvoor nodig is. In 2007 was de totale CO2-uitstoot 1.874 ton. De compensatie van deze 1.874 ton staat gelijk aan de aanplant van 93.748 bomen of 4.687 uur windenergie. De CO2 -uitstoot is gebaseerd op het gas- en elektriciteitsverbruik, de benzinekosten van het wagenpark en de uitstoot door vliegreizen van medewerkers van Van Geel Legrand. Ondernemen zonder uitstoot van CO2 is helaas nog vrijwel onmogelijk.

KlimaatNeutraal Groep
De KlimaatNeutraal Groep is een initiatief van de Triodos bank, Stichting Face en Stichting Doen. Zij investeert in duurzame energie- en bosprojecten in ontwikkelingslanden. De lokale bevolking krijgt toegang tot de duurzame energie. Alle projecten worden op betrouwbaarheid gecontroleerd door een onafhankelijke instelling die daartoe is geaccrediteerd. Meer informatie op www.climateneutralgroup.com

Van Geel Legrand
Van Geel Legrand BV in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4,1 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot de wereldmarktleider op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Van Geel Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de systemen van Van Geel Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.