Op vrijdag 14 januari is de jury bijeengekomen om uit een totaal van 28 inzendingen de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 samen te stellen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs. De beste vijf zijn nog in de race voor de juryprijs. De beide winnaars worden tijdens een live-uitzending op 11 februari bekendgemaakt.

Dit zijn de 20 innovaties van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20:

SPARC Bridge, MycoTEX, Wandtegels van duurzaam beton, Circulaire huisvesting, De operatiekamer als goudmijn van nieuwe grondstoffen, Inproba Veggie Kroepoek, De TEUN app, Een circulair voedselsysteem door mond & kont van compostwormen, Hidden Cabana, Inruil garantie en re-use elementenpool Modulo Milieustraten, TOMO, Insert Marktplaats, Stadshoutnetwerk Utrecht, Unieke ‘groene’ Beha met masserende werking voor vrouwen met borstoedeem na borstkanker, Groene Bouwhekken, Orbisk, Dwarsligger van bamboecomposiet, Green Side, Common Woods en MUSA intimates: Ondergoed van bananen!

Bekendmaking jury- en publieksprijs

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie zal Joris Putman vanuit de circulaire ontmoetingsruimte bij Ingenieursbureau BOOT in Veenendaal, op 11 februari, de uitzending presenteren. De Top 5-genomindeerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Kijkers stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20. Voor beide winnaars zijn mooie geldprijzen en ruime media-aandacht te winnen.

Aanmelden om de uitzending op 11 februari 16:00 online bij te wonen kan via www.utrechtsecirculaireinnovatietop20.nl. Ook kunt u hier meer informatie vinden over alle inzendingen van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20.

Jury

De jury van de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 staat onder leiding van juryvoorzitter Klaske Kruk, uitgeroepen tot Circular Hero 2021. Aan haar zijde staan Rients Schuddebeurs van de Rabobank, Esther Loman, MVO coördinator bij Kuijpers en Saskia Bossink, manager impact bij ROM Utrecht.

Over de Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20

De Utrechtse Circulaire Innovatie Top 20 wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden samen met Provincie Utrecht, ROM Utrecht Region, Cirkelregio Utrecht, Cirkelstad, Circularities, Natuur en Milieu Utrecht. Het doel is te laten zien wat Provincie Utrecht te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.