De binnenstad van Utrecht krijgt er de komende 2,5 jaar een nieuwe hotspot bij. Het monumentale pand aan de Stadhuisbrug 5 wordt met haar 1400 m2 vanaf deze zomer door een collectief van duurzame ondernemers en hedendaagse concepten omgetoverd tot een heus warenhuis van formaat. Het pop-up warenhuis ‘Green UP’ is hét antwoord op dagelijks duurzamere keuzes vanaf een laagdrempelige prijs.

Wat er zoal te vinden is in deze groene hotspot? De verschillende shop-in-shop concepten bieden een groot assortiment aan woon- en modeaccessoires, fashion, textiel, beauty- en verzorgingsproducten, cadeau artikelen, interieur items, food- to-go en er is zelfs een botanische binnentuin met restaurant te vinden. Elke shop heeft zijn eigen stijl, zijn eigen verhaal en zijn eigen bijdrage aan een duurzame toekomst. Allemaal hebben ze voor ogen om duurzamere keuzes gemakkelijker te maken. Met veel kleine stappen wil Green UP een grote beweging op gang brengen. De stijlvolle en moderne inrichting van het warenhuis bestaat bovendien voor een groot deel uit circulaire, gerecyclede of hergebruikte items.

Nadat het pand in de 19e eeuw werd gebouwd als eerste warenhuis voor de keten ‘Magazijn De Zon’, krijgt het nu na ruim een eeuw zijn originele functie weer terug. Maar dan nu in een nieuw jasje gegoten, namelijk als hét warenhuis van  de toekomst. De gemeente Utrecht, eigenaar van het monumentale pand, wil de komende 2,5 jaar gebruiken om een toekomstbestendig plan te ontwikkelen voor grootschalige renovatie.

Er is overigens nog plek voor aanvullende duurzame concepten. Green UP is nog hard op zoek naar bijvoorbeeld een kapper of repairshop, maar ook andere innovatieve ondernemers zijn meer dan welkom. De werving voor personeel voor zowel winkel als horeca is eveneens nog in volle gang.