Vandaag introduceert Uber de mogelijkheid om volledig ‘groene’ ritten te maken met Uber Green. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om met een druk op de knop een elektrische auto te bestellen voor hun rit. Nederland is het eerste land waar Uber Green landelijk wordt uitgerold. De introductie van Uber Green past in de visie van het bedrijf om verantwoordelijke en milieuvriendelijke opties te bieden aan passagiers en elektrisch rijden in Nederland te stimuleren. Uber Green wordt in samenwerking met duurzaam energieplatform Vandebron geïntroduceerd om het voor chauffeurs nog aantrekkelijker te maken om elektrisch te rijden.

Wanneer je als passagier de Uber Green optie selecteert in de app krijg je de optie om direct een volledig elektrisch voertuig te boeken. Ritten gemaakt via Uber Green hebben een meerprijs ten opzichte van UberX, die ten goede komt aan het stimuleren van elektrisch autogebruik. Het doel van de service is om het brandstofverbruik te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de CO2-voetafdruk van elke reis omlaag te brengen.

Maurits Schönfeld, General manager Uber Benelux: “Als inwoner van een drukke stad ben ik ontzettend blij dat we met de introductie van Uber Green een grote stap zetten in onze missie een positieve bijdrage te leveren aan de luchtkwaliteit van onze steden. Daarnaast ben ik trots op het innovatieve en voorlopende karakter van Nederland op het gebied van laadinfrastructuur, wat ons in staat stelt Uber Green zo breed uit te rollen.”

Voor de introductie van Uber Green is Uber een samenwerking gestart met partners die mee-investeren in het versnellen van elektrisch vervoer in Nederland. Zo biedt Vandebron alle partnerchauffeurs die elektrisch rijden op het Uber platform een laadpas met duizend gratis groene kilometers ter aanmoediging. Vandebron ontwikkelt daarnaast mogelijkheden om het opladen van elektrische auto’s 100% groen en goedkoop te maken. Op die manier wordt het bijdragen aan de energietransitie voor partnerchauffeurs makkelijker en aantrekkelijker gemaakt.

Fardau van der Galiën, Head of Electric Mobility, is verantwoordelijk voor elektrisch rijden bij het duurzame energieplatform Vandebron: ‘Elektrisch rijden wordt steeds populairder en in 2030 moeten alle nieuwe personenauto’s in Nederland elektrisch zijn. Deze maand gaan we een samenwerking aan met Uber en bieden alle Uber Green drivers een laadpas met een elektrisch laadtegoed aan waarmee ze 1.000 km gratis kunnen rijden. Door samen met Uber elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, versnellen we de energietransitie. We zijn blij dat in de taxiwereld, net als in de energiesector, een belangrijke transitie in gang is gezet. Door onze kennis en expertise over elektrisch laden te delen met een grote speler als Uber leveren we vol trots een bijdrage aan het van binnenuit transformeren van de taxibranche.’ De samenwerking met Vandebron krijgt in september dit jaar een vervolg op een manier die aansluit bij de duurzame ambities van Uber.

Uber Green is per direct beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam en wordt landelijk uitgerold naar alle steden in Nederland waar Uber actief is. De introductie van Uber Green is een belangrijke stap in het vergroenen van de ritten via het platform en het behalen van de doelen om in Amsterdam alle ritten groen aan te bieden in 2025. Ook voor Uber Green is veiligheid een topprioriteit; elke Uber Green beschikt over een afscherming tussen passagier en chauffeurs.