De scripties moeten een thema, product, dienst, proces of dilemma behandelen waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. De winnaar van de MVO Scriptieprijs kan zowel van een universiteit of een hogere beroepsopleiding komen. Nashuatec zoekt vooral naar een scriptie die “schreeuwt om een follow-up”. De scriptie moet innovatief zijn, iets toevoegen en bij voorkeur iets bestaands verwerken tot iets nieuws.

Nashuatec besloot tot het instellen van de MVO Scriptieprijs omdat “wij midden in de samenleving opereren”. Martijn Wecke, HR Director Nashuatec en juryvoorzitter: “Sinds drie jaar heeft Nashuatec haar eigen MVO-beleid en geven wij een duurzaamheidsjaarverslag uit. Bedrijven hebben een grote
verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij. Het doel van deze scriptieprijs is om MVO als vakgebied te versterken. Wij willen studenten motiveren hierover na te denken en later, als werknemers bij bedrijven, MVO inzetten als management- en strategische tool.”

De jury bestaat verder uit deskundige juryleden met een vakgebied in MVO en/of onderwijs. De jury houdt rekening met: kwaliteit, innovativiteit, praktische relevantie, originaliteit en kennistoevoeging.

Studenten die belangstelling hebben moeten een exemplaar van hun scriptie (een hardcopy en een pdf-bestand op cd-rom) opsturen naar Nashuatec. De inschrijfformulieren zijn te downloaden op het internetadres: www.nashuatec.nl of www.nashuatec.be. Onder de inzendingen worden ook vier
(twee keer twee) kaartjes voor een succesvolle musical verloot, inclusief een unieke meet & greet.