Duurzaam ondernemen wordt ook wel het nieuwe ondernemen genoemd. Tegenwoordig is duurzaam ondernemen dan ook van groot belang. De toekomst van morgen begint bij de duurzame ondernemingen van vandaag. Als er niet duurzaam ondernomen wordt is er straks geen morgen meer. Ben je benieuwd hoe je jouw onderneming kunt verduurzamen? Dan is deze blog voor jou! In deze blog geven we enkele tips aan de hand van voorbeelden over duurzaam ondernemen. 

Duurzaam printen.

Hoe kun je het best je huidige, maar ook je potentiële klant laten zien dat je een duurzame onderneming hebt? Er is geen betere manier om dit te doen aan de hand van promotiemateriaal. Denk hier bijvoorbeeld aan flyers, het uitdelen van flyers is een efficiënte manier om jouw onderneming onder de aandacht van de mens te krijgen. Door duurzaam flyers te laten maken laat je de potentiële klant zien dat jouw onderneming zich hard maakt voor duurzaamheid. Zo kun je flyers drukken op duurzaam papier bij een professionele drukkerij. Naast het gebruiken van duurzaam materiaal is het ook van belang dat het materiaal ook erkend wordt als zijnde duurzaam. Om dit te bereiken kun je bijvoorbeeld in het klein op de folder zetten dat deze geprint is op duurzaam papier. Ondanks duurzaam beter is voor het milieu is duurzaam drukwerk wel iets duurder dan normaal drukwerk, maar dit weegt weer op tegen het bedrijfsimago wat er mee gecreëerd wordt.

Elektrisch rijden.  

Elektrische auto’s worden ook wel het nieuwe rijden genoemd. Elektrische auto’s zijn een duurzame ontwikkelingen in de auto-industrie. Daarom is het voor een ondernemer ook interessant om elektrisch te gaan rijden. Een elektrische auto is milieuvriendelijker dan een diesel- of een benzineauto. Dit heeft te maken met de hoeveelheid uitstoot die een elektrische auto aanzienlijk minder heeft tegenover zijn concurrenten. Doordat een elektrische auto een duurzame keuze is zorgt het ook voor een beter bedrijfsimago. Daarnaast kun je de elektrische auto opladen terwijl je aan het werk bent op kantoor, terwijl je voor een benzine of een diesel apart naar een tankstation moet rijden. Op deze manier bespaart het een drukke ondernemer ook nog tijd. Dus eigenlijk is een elektrische auto een win-win situatie.