Wie is de Al Gore van Nederland (m/v)?

Experts zijn het erover eens: Nederland is zijn koppositie kwijt als het gaat over duurzaamheid. Waren we in de jaren tachtig nog een gidsland, nu zijn we ingehaald door Duitsland, Engeland en zelfs Spanje.

Het goede nieuws is echter dat steeds meer mensen in Nederland met duurzaamheid aan de slag zijn gegaan: van ondernemers, oud-topmensen, zelfstandigen en politici, tot financiële analisten, wetenschappers en adviseurs. Onder hen zoeken we de “Al Gore van Nederland (m/v)”.

Duurzaamheid

Via ‘de Duurzame 100′ willen Trouw en LLiNK het containerbegrip duurzaamheid een duidelijker invulling geven volgens de definitie van Brundtland. Die stelt dat de huidige generatie de wereld niet slechter mag achterlaten voor de volgende generatie.

De Duurzame 100 staat dan ook in het teken van de drijfveren en het enthousiasme waarmee deze mensen werken aan een nieuwe kijk op de samenleving. Een samenleving die rekening houdt met de drie p’s (people, planet, profit).

Samenstelling en methodologie van de Duurzame 100

De Duurzame 100 is tot stand gekomen met behulp van een onafhankelijk en deskundig panel, bestaande uit 13 experts op het gebied van duurzaamheid (waaronder Jan Bom van P+ en Folkert van der Molen van DHV).

Universitair hoofddocent Gerhard van de Bunt, faculteit der Sociale Wetenschappen van de VU (afdeling Methoden & Technieken) is nauw betrokken geweest bij de statistische rangordening van ‘de Duurzame 100’.