Tony’s Chocolonely zet een grote stap in hun missie om alle chocolade wereldwijd 100% slaafvrij te maken: Verlinvest en JamJar hebben samen een minderheidsaandeel genomen in Tony’s Chocolonely. Dankzij deze financiële injectie zal sneller de doelstelling van het bedrijf worden gerealiseerd om alle chocolade wereldwijd 100% slaafvrij te maken.

Hiervoor is het belangrijk dat we internationaal verder kunnen groeien en steeds meer mensen – cacaoboeren, consumenten, retailers, andere chocoladebedrijven en overheden – kunnen betrekken bij onze missie.”, aldus Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer van Tony’s Chocolonely.

Het Nederlandse chocoladebedrijf, 15 jaar geleden opgericht door journalisten van het tv- programma Keuringsdienst van Waarde, om de misstanden in de chocolade-industrie te ontmaskeren en te veranderen, heeft de afgelopen jaren een flinke groei laten zien en is inmiddels in Nederland marktleider in chocoladerepen.

Tony’s Chocolonely zal de investering onder andere gebruiken voor de internationale uitrol en om het Tony’s Chocolonely Chocolate Circus in Zaandam te ontwikkelen. Met deze fabriek, tevens bezoekerscentrum met achtbaan, verwacht Tony’s Chocolonely 500.000 chocofans per jaar te ontvangen om zo nog meer mensen het besef bij te brengen dat de chocolade-industrie ongelijk verdeeld is.

Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de Belgische familie achter AB-InBev, heeft onder andere een belang in Oatly en Vita Coco een track record op het gebied van duurzame consumentenmerken. JamJar is het investeringsfonds van de voormalig oprichters van innocent drinks.

Lees het volledige bericht