Direct na mijn studie Industrieel ontwerpen aan de TU Delft, waar ik mijn co-founder Dorus Galama ontmoette, heb ik Gerrard Street opgericht. We zijn beiden enorme muziekliefhebbers en gebruikte altijd een koptelefoon tijdens onze studie. Tijdens onze studie gooiden wij zo’n twee koptelefoons per jaar weg, enkel vanwege een kabelbreuk of een simpele beschadiging. Zonde. Juist binnen de elektronica is veel te behalen als het gaat om het hergebruik van waardevolle materialen en componenten. Wereldwijd gooien we jaarlijks 15 miljoen kilo aan koptelefoons weg, vaak alleen maar omdat er een klein onderdeel kapot is.

Wij willen met Gerrard Street aantonen dat circulaire elektronica mogelijk is en schaalbare producten oplevert. Onze droom is dat in 2035 25% van alle elektronica niet meer wordt weggegooid maar wordt hergebruikt. Daarom hebben wij een volledig modulaire hoofdtelefoon ontwikkeld. Zoals bij Legoblokjes kan elk onderdeel gemakkelijk worden losgehaald en vervangen. Hierdoor hoeft de koptelefoon dus niet in zijn geheel weggegooid te worden als er iets kapot gaat. Kapotte onderdelen worden weer terug gehaald en gerepareerd of gerecycled.

Gerrard Street heeft er belang bij dat een apparaat zo lang mogelijk meegaat en niet snel kapot gaat. Andere bedrijven willen juist dat een klant zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtelefoon koopt. Dat is goed voor de omzet. Voor een circulaire onderneming is een hoofdtelefoon die zo lang mogelijk meegaat de beste bron van inkomsten.

Met ons nieuwste model de PRINCE betreden wij nu ook de zakelijke markt. Een koptelefoon is een effectieve manier om het welzijn en succes van je team te vergroten. Het kan de productiviteit met wel 20% verhogen. Daarnaast resoneert onze duurzame missie ook goed bij bedrijven. We bieden hoge kwaliteit en een duurzaam product. Hierdoor kunnen we samen de strijd aan gaan tegen elektronisch afval.  Dat zag Taco Carlier, de oprichter van VanMoof, ook en hij schaftte voor al zijn medewerkers een koptelefoon van Gerrard Street aan. ‘’Om te dealen met een rumoerig kantoor hebben we het VanMoof-team voorzien van koptelefoons. Hun premium kwaliteit, briljante service en inspirerende duurzame missie zorgden ervoor dat de keuze voor Gerrard Street een no-brainer was.

Tom Leenders, Cofounder Gerrard Street

Bekijk nu ons zakelijke aanbod