Dit is de slotsom van een rapport dat vandaag in Zürich is gepresenteerd door SAM, specialist op het gebied van duurzaam investeren, en waarin de prestaties op het gebied van duurzaamheid van 1.300 beursgenoteerde ondernemingen zijn beoordeeld. TNT is daarmee weer een jaar onderdeel van de DJSI Europe en DJSI World indexes, zijnde de top tien procent van de 300 meest vooraanstaande ondernemingen op het gebied van duurzaamheid binnen de Dow Jones Global Total Stock Market beursindex.

Peter Bakker, CEO van TNT, reageerde verheugd: “Het vervult me met trots dat TNT opnieuw de positie van Supersector Leader heeft bereikt voor Industrial Goods and Services in de Dow Jones Sustainability Index. We beschouwen deze onderscheiding als een onafhankelijke erkenning voor onze fundamentele overtuiging dat verantwoord ondernemen geen stokpaardje is voor tijden van welvaart, maar iets blijvends. Bovendien, en dit is misschien nog het allerbelangrijkste, is het de best mogelijke waardering voor de mensen die zich bij TNT met hart en ziel inzetten voor onze talrijke initiatieven op het gebied van verantwoord ondernemen.”

Dit jaar heeft TNT concrete stappen gezet om de transparantie van de onderneming te verbeteren, de CO2-uitstoot te verminderen en wereldwijd tegen honger te strijden. TNT voert dit jaar een nieuw, internationaal vooruitstrevend beloningsbeleid in dat de variabele component van de beloning van topmanagers maximaliseert, en deze variabele component voor 50% (voorheen 30%) baseert op niet-financiële indicatoren. Bovendien heeft TNT CO2-efficiency-doelstellingen vastgesteld: een verbetering met 45% van de CO2-efficiency-index in 2020 ten opzichte van het niveau van 2007. Daarnaast heeft TNT het duurzaamheidsverslag geïntegreerd in het jaarverslag 2009 en een verbeterde strategie geïmplementeerd voor ons partnerschap met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties om tegen de honger in de wereld te strijden.