Voor het nieuwbouwpand in Veenendaal heeft TNT in diverse duurzame energieoplossingen geïnvesteerd. Hierdoor produceert het gebouw in het geheel geen CO2-emissie.

De belangrijkste milieumaatregelen die zijn getroffen hebben betrekking op de verwarming en verlichting van het gebouw. Zo is het depot optimaal gericht op de zon en beschikt over zoveel mogelijk ramen. Daardoor wordt veel daglicht binnengelaten, zodat minder kunstlicht nodig is. De energie wordt op duurzame wijze door het gebouw zelf opgewekt. Zonnecellen en -collectoren op het dak, vangen zonlicht op en zetten dit om in energie voor het gebouw. Daarnaast vindt verwarming en koeling plaats door grondwater op te pompen.

Planet Me

TNT maakt zich sterk voor een groenere wereld. De inzet van het post- en expressbedrijf ter bescherming van het klimaat is gebundeld onder de noemer Planet Me. Een wereldwijd milieuprogramma dat zich onder andere richt op het verminderen van de CO2-uitstoot in alle operationele activiteiten. Tevens wil het programma de TNT-medewerkers ertoe stimuleren ook in hun privéleven, thuis en onderweg, hun CO2-uitstoot te verminderen

Het distributiecentrum in Veenendaal is het eerste CO2-emissievrije gebouw van TNT Nederland. In de toekomst wil TNT alleen nog maar werken vanuit groene gebouwen.