Negen maanden na de officiële start van het project om CO2-uitstoot te verminderen en zakenreizen terug te dringen met 30% ziet TNT de eerste positieve resultaten van het inzetten van videoconferencing als onderdeel van het zogenaamde ‘Planet Me’ programma.

Dit programma brengt TNT’s filosofie om het eerste post- en expressbedrijf ter wereld te worden dat emissievrij opereert in de praktijk.

Carin ten Hage, Program Director TNT Planet Me: “Om de CO2-uitstoot als gevolg van onze zakelijke vliegreizen te verlagen, moeten we deze reizen zo veel mogelijk beperken. Het is onze doelstelling om de zakelijke vliegreizen in 2008 met 20% te verminderen. Hiermee zal TNT in staat zijn om de CO2-emissies als gevolg van zakelijke vliegreizen met twee tot drie kiloton per jaar te verminderen. Tegelijkertijd levert dit jaarlijks een besparing op in reiskosten van 30% van het totale budget.”

Om de investering te valideren en het succes meetbaar te maken, verzorgt Talk & Vision samen met TNT rapportages om te kijken hoeveel reiskosten er zijn bespaard en tevens hoeveel CO2-uitstoot er per meeting per persoon is bespaard. Tot nu toe hebben deze cijfers alle verwachtingen overtroffen. De dienstverlening die Talk & Vision biedt aan TNT is een onderdeel van het Mavis programma dat Talk & Vision onlangs succesvol heeft ingevoerd.