NPO 2 en NPO Radio 1 hebben in de week van 10 oktober de focus op groen. De publieke zenders besteden die week extra veel aandacht aan het milieu en aan afval in het bijzonder. Daarnaast kan het publiek via de NPO Groen app met tal van nieuwe uitdagingen aan de themaweek meedoen.

De ‘groene’ week op NPO 2 start maandag met de NOS-uitzending De Nationale Duurzaamheidsdag. Van dinsdag tot en met vrijdag is dagelijks het programma Rot op met je milieu van de EO te zien, gepresenteerd door Dennis van der Geest. De documentaire-rubriek 2Docpresenteert diverse documentaires met milieu en duurzaamheid als thema. Ook met bestaande programma’s, zoals  BinnensteBuiten (KRO-NCRV), Groen Licht (VARA),Vroege Vogels (VARA) en Koken met Van Boven (VPRO), besteedt NPO 2 aandacht aan het thema.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 brengt duurzame ondernemer Ruud Koornstra de hele week ‘groen nieuws’ in het actualiteitenprogramma Radio EenVandaag (ma t/m vrij 14.00-16.00 uur – AVROTROS). En hoe groen zijn de Radio 1-presentatoren eigenlijk zelf? Koornstra kijkt met ze mee en stelt de vraag: werkt het eigenlijk wel wat ze doen? Verder praat verslaggever Reinout Meijer elke avond in Langs de Lijn En Omstreken (ma t/m vrij 20.30-23.00 uur – EO en NOS) met een van de deelnemers van het tv-programma Rot op met je milieu.

NPO Groen app

De gratis NPO Groen app is speciaal voor deze week geüpdatet. De app is aangevuld met nieuwe uitdagingen, afgestemd op de programmering, en nog persoonlijker geworden.

Netmanager Gijs van Beuzekom van NPO 2 over het belang van de themaweek: “Een groene en duurzame toekomst vinden we allemaal belangrijk, maar is niet vanzelfsprekend. We moeten er voortdurend aandacht voor houden. De publieke omroep heeft hierin een extra verantwoordelijkheid, omdat wij met onze programma’s wekelijks ruim 80 procent van de samenleving bereiken. Deze themaweek drukt ons enerzijds met de neus op de feiten, maar biedt ook inspiratie en concrete tips, om zelf bij te dragen aan een groenere wereld.”

Kijk voor meer informatie over de groene activiteiten van de NPO op www.npo.nl/groen.