Het NSC is met meer dan zeshonderd bezoekers het grootste evenement op het gebied van duurzaamheid. Het vindt plaats op woensdag 30 november in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch.
Advies- en ingenieursbureau DHV en het congresbureau CKC zijn de organisatoren.

Programma perspodium

11.40 uur Uitreiking van een BREEAM NL-certificaat aan een nader bekend te maken organisatie door Dutch Green Building Council.
11.45 uur Uitreiking van een Cradle-to-Cradlecertificaat aan Forbo Flooring door EPEA Nederland.
13.30 uur Uitreiking DHV ISO 26000 Koploperbokaal aan Albron door Dick Hortensius, clustermanager NEN Management Systemen.
13.35 uur Lancering webtool Zelfverklaring ISO 26000 door NEN.
13.40 uur Ondertekening samenwerking project ‘De Slimme Buurt’, energiebesparing in de bestaande woning (Enexis, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Builddesk en communicatiebureau 5plus1).
15.10 uur Lancering Duurzaam24.TV.
15.15 uur Opening koffer Duurzame Dinsdag 2012.
15.20 uur Introductie Ecover-productenlijn voor 2012 door Lyreco.
17.50 uur Lancering duurzame app door Nudge.

Plastic soep
De ontdekkers van het mondiale plastic soepprobleem in de zeeën, de Amerikanen Charles Moore en Marcus Eriksen, presenteren voor het eerst de nieuwste onderzoeksresultaten. Vervolgens geven zij een persconferentie van 10:30 uur tot 11:30 uur. Ook inhoudelijke deskundigen van Stichting Noordzee en DHV nemen hieraan deel.

Het programma gaat verder met een rondetafelgesprek met vier directeuren van duurzame ondernemingen en Hans Biesheuvel (voorzitter MKB Nederland). Marga Hoek, directeur van de Groene Zaak, leidt dit gesprek. Centraal staat de vraag hoe duurzaam ondernemen gemeengoed kan worden onder bedrijven. De praktijk komt uitgebreid aan de orde in elf themasessies. Partners van het congres vullen die inhoudelijk in.

In de middag verzorgt Shell een “Energy Future Circle”. Dit is een interactieve sessie onder leiding van Jan Douwe Kroeske. Drie experts discussiëren over de vraag hoe de energievoorziening in 2050 eruit moet zien.
Duurzaamheidsgoeroe Wayne Visser sluit het congres af met een lezing over de CSR 2.0.

Duurzaam congres
Het congres zelf is ook duurzaam, met duurzaam vervoer, duurzame catering, duurzame standbouw en CO2-neutraal. Op de Sustainability Fair presenteren tal van duurzame koplopers hun duurzame producten en diensten.