De viswijzer op zakformaat geeft een overzicht van het totale verse visassortiment van Super de Boer en wijst klanten erop of de vis al dan niet duurzaam verkregen is. Zo is de vis die in het groene segment valt een prima keus wanneer het om duurzaamheid gaat, oranje is een tweede keus en rood is niet duurzaam.

Criteria
Klanten wordt, als het om duurzaamheid gaat, geadviseerd de ‘rode vis’ liever niet te kopen. De viswijzer is geclassificeerd volgens de criteria van Stichting De Noordzee en is vanaf maandag in alle Super de Boer supermarkten verkrijgbaar.

Rode vis
Momenteel is 86 procent van het aantal verkochte kilo’s verse vis bij Super de Boer groen en oranje, 14 procent is rood. Uiteindelijk willen beide partijen ook de ‘rode vis’ te verduurzamen.

Doel
Volgens Esther Luiten van stichting De Noordzee hebben de stichting en Super de Boer een gezamenlijk doel voor ogen. ‘Alle verse visproducten moeten straks met een MSC Keurmerk in de schappen liggen.’ Eerder dit jaar mocht Super de Boer de ‘Hollandse Nieuwe (maatjes)haring’ een MSC keurmerk meegeven. Het MSC Keurmerk (Marine Stewardship Council) is een internationaal keurmerk voor duurzame, wild gevangen vis.