Afgelopen woensdag 6 april kwamen meer dan 450 bezoekers naar de Kromhouthal in Amsterdam om de tweede editie van Celebrate the Changemakers bij te wonen. Organisatoren dutch en Dopper stelden voor dit evenement een afwisselend programma samen met inspirerende sprekers en interactieve workshops. Bovendien hadden bezoekers volop de mogelijkheid om kennis te maken met de gecertificeerde B Corps: succesvolle bedrijven die sociale en ecologische impact realiseren onder het motto “Using business as a force for good.”

Tijdens dit feestelijke evenement konden bezoekers zich laten inspireren door onder anderen Thomas Rau (RAU Architects & Turntoo), Rob Boogaard (Interface) en Maurits Groen (WakaWaka & #1 Duurzame100). Daarnaast gaven diverse B Corps, waaronder Tony’s Chocolonely, Peer en Patagonia een B Talk. De opgedane kennis en inspiratie konden direct worden omgezet in vernieuwende ideeën tijdens de workshops. Hier werd onder meer gebrainstormd over het vergroenen van de supply chain, succesvolle crowdfunding voor duurzame bedrijven en het (letterlijk) aan de man brengen van biologische tampons.

De ontwikkeling van de B Community is in Amerika al een decennium gaande en ook in Nederland heeft deze de afgelopen drie jaar een enorme vlucht genomen. Onlangs mocht de community haar 50e gecertificeerde B Corp verwelkomen. Met deze indrukwekkende groei is ook de belangstelling rondom gecertificeerde B Corps toegenomen. Het Celebrate the Changemakers evenement speelt hier op in door de perfecte ontmoetingsplek te vormen voor B Corps en andere geïnteresseerden. Zo konden bezoekers tijdens het afgelopen evenement uitgebreid kennismaken met de B Corps op de B Fair. Hier presenteerden de B Corps zich elk vanuit een eigen stand aan het publiek. Vooral de SWAP-actie van Patagonia was een groot succes: een uur voor de kledingruil stonden bezoekers al te popelen om hun oude kleding in te ruilen voor een mooie jas van Patagonia.