Inspireren en stimuleren

Het initiatief is voortgekomen uit Platform Nederland en opgepakt door Gerda Geurtsen (Platform Nederland), Timmo Terpstra (Koffiebranderij Peeze), Lammert de Vries (Landgoed Groot Warnsborn) en Willem Vierdag (Label). Het doel van het netwerk is om enthousiaste ondernemers elkaar te laten inspireren en stimuleren zodat zij extra stappen kunnen zetten in maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt naast het streven naar winst (profit) ook rekening gehouden met het effect van de activiteiten op het milieu (planet) en dat de ondernemer oog heeft voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Het gaat om een balans te vinden tussen people, planet en profit. Steeds vaker blijkt dat die balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving. Het Nieuwe Ondernemen biedt dan ook interessante mogelijkheden voor elke ondernemer.

Startbijeenkomst

Maandagmiddag 28 september vanaf 16.00 uur kunnen geïnteresseerde ondernemers vrijblijvend de startbijeenkomst bijwonen op Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem. Gastheer Lammert de Vries laat onder andere zien welke maatregelen hij heeft genomen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gerda Geurtsen legt kort uit wat het doel van Het Nieuwe Ondernemen is. De bijeenkomst sluit om half zes af met een borrel.