Stefan van Uffelen heeft de Duurzame 50 Vastgoed NL gewonnen. De bekroning vond plaats tijdens een zinderend Green Tie Gala op de tweede dag van het evenement Building Holland 2014 in Amsterdam RAI. Van Uffelen, oud-directeur Dutch Green Building Council en coördinator bij World Business Council for Sustainable Development, mag zich binnen de vastgoedsector de meest invloedrijke en meest duurzame persoon van 2014 noemen. Hij voert de indrukwekkende lijst van 130 genomineerden aan.

De vakjury beoordeelde op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Van Uffelen ontving een cheque ter waarde van € 5.000 uit handen van Coert Zachariasse, CEO van Delta Development Group en winnaar van de vorige editie van de Duurzame 50 Vastgoed NL. De tweede en derde plaats was voor respectievelijk Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building and Development bij Nyenrode en Paul de Ruiter, directeur van Architectenbureau De Ruiter.
Hart en ziel
Zachariasse looft de Duurzame 50 Vastgoed NL. “Dit is echt een prachtig initiatief voor de promotie van duurzaamheid. Ik vind het fantastisch om in het gezelschap te verkeren van zo veel genomineerden, die allemaal toegewijd zijn aan de verbetering van ons leefklimaat. Stefan van Uffelen is een terechte winnaar van de 2014 award. Hij zal zich ongetwijfeld met hart en ziel blijven inzetten als ambassadeur voor duurzaamheid in de bouwsector.”
Stefan van Uffelen: “Ikben compleet verbaasd dat ik de winnaar ben. Het is geweldig wat we met de Dutch Green Building Council hebben gedaan en doen. Dit is dan ook een nieuw hoogtepunt voor mij en voor de DGBC. Mijn passie voor duurzaamheid blijft.”
Green Tie Gala
De organisatie van het Green Tie Gala, exclusief voor de top van de bouw- en vastgoedsector, was in handen van Dutch Green Building Council, Duurzaam Gebouwd en Amsterdam RAI. Onder leiding van gastvrouw Pernille la Lau genoten 350 genodigden van een avond gevuld met entertainment en speeches van onder andere generaal b.d. Peter van Uhm, Hans de Jonge, hoogleraar TU Delft en directievoorzitter Brink Groep en Hans Bakker, CEO Amsterdam RAI. Tevens vond de uitreiking plaats van het BREEAM-NL Oplevercertificaat voor de Lely Campus, met een Outstanding waardering.
Villa Joep
In totaal is er tijdens het gala € 35.000 aan Villa Joep, fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, gedoneerd.
Oprichtster en moeder van Joep, Leontine Steijn, nam deze donaties in ontvangst. Coert Zachariasse doneerde zijn Duurzame 50 cheque ter waarde € 5.000. Daarnaast verraste hij de zaal met een extra donatie aan Villa Joep. Zachariasse doneerde € 25.000 vanuit Park 20|20 en €5.000 vanuit Bluewater.
Duurzame 50 Vastgoed NL
De volledige lijst met winnaars is te vinden op de website van Duurzame 50 Vastgoed NL, www.duurzame50.nl. Tijdens Building Holland 2015 vindt de tweede editie van het Green Tie Gala plaats.