Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema geworden in de wereld van het ondernemen. Ondernemers en ook de consument trouwens, zijn zich steeds meer bewust van de impact die zij hebben op het milieu en willen hier graag verandering in brengen. Eén van de manieren waarop je dit als ondernemer redelijk laagdrempelig kunt doen, is door te kiezen voor duurzame tassen. Neem bijvoorbeeld de snackbar om de hoek. Moet je eens nagaan wat een verschil het is op het moment dat iedere snackbar besluit af te stappen van plastic tasjes, die overigens volgens de SUP wetgeving verbonden zijn en overstapt naar kraft of andere duurzame tassen. Ook grote bedrijven doen mee aan allerlei initiatieven. Zo kun je plastic tassen inruilen voor een duurzame boodschappentas van Travelbags en draag je direct je steentje bij aan een schoner milieu.

Waarom kiezen ondernemers voor duurzame tassen?

Het gebruik van duurzame tassen biedt diverse voordelen voor ondernemers. Ten eerste draagt het bij aan hun imago als maatschappelijk verantwoordelijke onderneming. Consumenten worden steeds kritischer en geven de voorkeur aan bedrijven die milieuvriendelijk handelen. Door te kiezen voor duurzame tassen laten ondernemers zien dat zij begaan zijn met het milieu en verantwoordelijkheid nemen voor hun impact. Daarnaast zorgen duurzame tassen ook voor kostenbesparing op de lange termijn. Hoewel duurzame tassen initieel misschien iets duurder zijn in aanschaf, gaan ze veel langer mee dan reguliere tassen. Hierdoor hoeven ondernemers minder vaak nieuwe tassen aan te schaffen, wat op lange termijn een besparing oplevert. Bovendien kunnen ondernemers ook geld besparen doordat steeds meer consumenten bereid zijn om extra te betalen voor producten en services van duurzame bedrijven.

Enorm aanbod

Net als bij alle producten, geldt ook voor duurzame tassen dat het aanbod enorm is. Dit heeft als voordeel dat er niet alleen verschillende soorten, kleuren en maten zijn, maar je ook de keuze hebt voor een bepaalde kwaliteit. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de kwaliteit voor een snackbar minder belangrijk is, dan wanneer je een chic restaurant bent waar mensen hun eten ook thuis kunnen laten bezorgen. De kosten voor een wat duurzame tas verreken je dan natuurlijk gewoon in de kostprijs.

Duurzaam is de trend

Dat duurzaam steeds meer de norm wordt is wel duidelijk. Als we kijken naar grote partijen zoals bijvoorbeeld de koffers van Travelbags, dan zien we dat ze hier al een flink tijd mee bezig zijn. Wil jij weten wat ze inmiddels allemaal te bieden hebben qua koffers en tassen? Bekijk de webshop en wie weet zit er wel een geschikte tas of koffer bij voor jouw volgende reis. Doordat we als consument ook steeds bewuster worden, zien we dat ook de onderkant van de markt vaker kiest voor duurzaam. Dit is qua initiële kosten misschien wel wat duurder, maar op lange termijn zeker niet. Je kunt je wel voorstellen dat je beter 100 euro kunt betalen voor een koffer die 10 jaar meegaat, dan dat je 35 euro betaalt voor een koffer of tas die eigenlijk iedere 2 tot 3 jaar wel vervangen mag worden.