Op 4 november aanstaande viert het grootste jaarlijkse duurzaamheidsevenement zijn 3de lustrum. Het 15e Nationaal Sustainability Congres wordt geopend door staatssecretaris Wilma Mansveld (ministerie van Infrastructuur en Milieu). Het centrale thema van deze editie is ‘Changing the game with technology’. Het congres kent een rijke historie aan prominente sprekers en actuele thema’s en vormt daarmee de rode draad in de ontwikkeling naar een duurzaam Nederland. Royal HaskoningDHV en congresbureau CKC zijn de organisatoren.

In het plenaire programma gaan, onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong, ondernemers en wetenschappers met het thema aan de slag. De deelnemers wordt een snel en afwisselend programma geboden met korte presentaties, discussie, filmfragmenten en innovaties. Meest in het oog springende deelnemer in het ochtendprogramma is Jules Kortenhorst, de CEO van het befaamde Amerikaanse Rocky Mountain Institute (RMI). Ook RMI-medeoprichter Amory Lovins, zal met een videoboodschap zijn visie geven. Centraal staan niet zozeer de technologische innovaties zelf, maar welke impact deze kunnen hebben op het gebied van energie en duurzaamheid. En welke ethische en maatschappelijke vraagstukken hiermee samenhangen. Ontwikkelingen als ‘maatschappelijk innoveren’ en ‘nieuwe businessmodellen’ worden toegelicht.

In het middagprogramma zal de ‘MVO Manager van het Jaar 2014’ verkozen worden. Voor deze titel zijn Carola Wijdoogen (directeur Duurzaam ondernemen/CSR NS), Koen Eising (manager MVO Alliander) en Inka Pieter (directeur MVO en Milieustrategie KLM) genomineerd. De organisatie van deze 3de editie is wederom in handen van Royal HaskoningDHV, VNO-NCW en Interface.

Vervolgens wordt een interessante, door Accenture georganiseerde, discussie met nieuwe generatie leiders gehouden.

Tal van duurzame innovaties worden gepresenteerd op de ‘Innovation Market’. Diverse partijen hebben zich aan het congres verbonden waaronder Enexis, Alliander, Accenture, Heijmans, Kirkman Company, De Groene Zaak, Het Groene Brein, Ecoland.tv, B Corporation, Interface en Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO).  Zij verzorgen allen een themasessie over een specifiek actueel duurzaamheidsonderwerp.

Voor meer informatie of aanmelden: www.sustainability-congres.nl