Klimaatverandering, circulaire economie, verduurzaming van de landbouw, energiebesparing, duurzaam en biobased bouwen: allemaal actuele thema’s op het gebied van duurzaamheid. Met het organiseren van een prikkelende lezing of duurzaam evenement kun je ondernemers en burgers overtuigen aan verduurzaming te werken.

Om een goede spreker of dagvoorzitter te selecteren is een sprekersbureau heel handig. Een dergelijk boekingsbureau ontzorgt en geeft advies.

Bij een duurzaam event past het ook om een duurzame eventlocatie te selecteren en de catering vegetarisch te doen. Ook goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer is belangrijk.

Er zijn diverse bekende duurzame sprekers en goede dagvoorzitters op het gebied van duurzaam ondernemen zoals Maurits Groen, Ruud Koornstra, Babette Porcelijn, Reinier van den Berg en Helga van Leur. Ook Harm Edens is een goede moderator. Goede sprekers maken iets los in het publiek en weten de toehoorders te inspireren met hun duurzame lezing.

Grote duurzame congressen zijn bijvoorbeeld Purpose Day, het Nationaal Sustainability Congres, Nationale Conferentie Circulaire Economie en Impact Fair.

Een goed klimaatcongres weet het onderwerp met diverse sprekers te belichten. Een opkomend thema is de CSRD, de verplichting voor maken van een jaarlijks duurzaamheidsverslag.