Op 5 oktober opent bruiswatermerk SodaStream, onderdeel van PepsiCo, haar grootste Europese fabriek in Tilburg. Hierdoor kan het bedrijf al haar Europese markten vanuit een centrale locatie bevoorraden, waardoor de CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd. De uitbreiding van de Europese productie- en logistieke faciliteiten is noodzakelijk om te voldoen aan de snel groeiende vraag naar de producten van SodaStream in Europa, vooral in de Benelux, waar het bedrijf de afgelopen jaren een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt vanwege de focus op het vermijden van plastic afval voor eenmalig gebruik.

In samenwerking met ID Logistics worden jaarlijks miljoenen Sparkling Water Makers, afkomstig van de belangrijkste productiecampus in Israël, verpakt en gedistribueerd in de 40.000 m2 grote fabriek in Tilburg. Daarnaast zal de fabriek jaarlijks miljoenen CO2-cilinders produceren en distribueren.

De SodaStream-fabriek biedt werkgelegenheid aan ruim 700 mensen en levert daarmee een bijdrage aan de Nederlandse economie, zowel regionaal als landelijk. Naast de focus op Saving the Planet koestert het Israëlische bedrijf gelijkheid en diversiteit als belangrijkste speerpunten. Dit komt ook tot uiting op de werkvloer: het bedrijf is de nummer 1 werkgever in Israël van minderheden met verschillende achtergronden. Verder is 40% van het management van SodaStream vrouw.

Bij de officiële openingsceremonie op 5 oktober zal het internationale topmanagement van SodaStream aanwezig zijn, waaronder CEO Eyal Shohat, die zei: “De opening van onze nieuwe faciliteit in Nederland is weer een volgende stap in SodaStream’s visie om de manier waarop de wereld drinkt te veranderen. De opening van de nieuwe locatie brengt ons nog dichter bij onze leidende Europese markten, helpt ons onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen en versterkt onze langdurige relatie met lokale leveranciers.”

De sitemanager van de fabriek, de heer Gabriel Shiterit, zei: “Als merk zijn we constant aan het kijken hoe we onze CO2-uitstoot op alle gebieden kunnen minimaliseren. Door een model van optimalisatie van supply chain management te beheren, verminderen we de CO2-uitstoot en onze CO2-voetafdruk verder. De opening van deze fabriek, in het logistieke hart van Europa, is weer een belangrijke stap waar we erg trots op zijn.”