Het rond krijgen van project financiering hoe doe je dat eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken en wat moet je aanleveren om in aanmerking te komen. Het ombouwen van een kantoor naar een woning hoeft toch niet moeilijk te zijn. Of het beginnen van je eigen online webwinkel maar je komt net het kapitaal te kort voor het aanschaffen van de juiste hoeveelheid voorraad. Helemaal niet als je snel aan projectfinanciering komt. Hoe dit precies in zijn werk gaat belichten we in artikel. Of het nu gaat over een groot of een klein project deze tips helpen bij het kiezen van de juiste aanbieder.

Hoelang is de duur van de lening.

Een van de eerste vragen die je moet stellen hoe lang gaat het project duren. Dit heeft namelijk heel veel impact op de kosten en hoogte van de rente. Een project van 6 maanden is aanzienlijk minder risicovol dan een project wat langer duurt dan een jaar. Probeer daarom de deur van het project altijd zo goed mogelijk in te schatten. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Randvoorwaarden bij een project financiering

Voordat je je aanmeld voor project financiering is het belangrijk dat je weet dat het eigenlijk niet kan mislukken. Het idee is zo goed en waterdicht dat het vooral gaat voor een zakelijke lening. Vind de lening verstrekken het risico toch te groot dan kan het goed zijn dat ze vragen naar een onderpand. Dit kan bijvoorbeeld een auto of kantoorpand zijn wat als garantie geldt als jij de lening niet terugbetaald. Je kunt ook gewoon kiezen voor een leningverstrekker die deze garantie niet hoeft.

Hoeveel geld kun je lenen

De duur en hoogte van de lening is afhankelijk van de huidige grote van jouw bedrijf/vermogen. Heb je een hoge positieve cashflow dan kan het goed mogelijk zijn dat je in aanmerking komt voor een financiering vanaf €5000 tot €1 miljoen zakelijk geld lenen. Dit is dus afhankelijk aan verschillende factoren, maar gelukkig kun je dit gemakkelijk uitrekenen als een aanvraag doet.

Kom met een goed plan voor de lening verstrekker. Zorg dat je op papier hebt staan hoe je het geld gaat besteden en wat dit gaat opleveren. Hierbij komt het verhaal van een goed ondernemingsplan bij kijken. Hoe duidelijker en simpel het plan is hoe groter de kans dat je in aanmerking komt voor het bedrag dat je vraagt. Het is even wat papier werk maar daarna kun je wel aan de slag met het project waar je van droomt.

De haken, ogen en risico

Let op als je een lening af gaat sluiten naar welke voorwaarden er in het contract staan. Hoe hoog is de rente, wat is de hoogte van de aflossing elke maand. Na hoeveel tijd moet je gaan aflossen. Bij een minilening voor financiering van €100 tot €1500 zijn deze risico’s een stukje lager dan bij een project financiering, maar niet onbelangrijk. Weet waar je voor tekent en zorg dat je de juiste cashflow hebt om deze aflossing op te kunnen vangen.