Verpakkingsproducent Smurfit Kappa Van Dam uit Helmond heeft het Cradle tot Cradle certificaat uit handen van EPEA Nederland ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die voldoen aan specifieke duurzaamheidsrichtlijnen, gebaseerd op oneindige recycling of volledige biologische afbreekbaarheid. De certificering kwam tot stand door samenwerking met hygiënepapierfabrikant Van Houtum uit Swalmen en C2C-specialist Bjorn de Koeijer. De Cradle to Cradle Certified productstandaard en controle op naleving hiervan wordt gevoerd door Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Het certificaat werd toegekend voor de verpakkingsmaterialen die Smurfit Kappa Van Dam ontwikkelde voor Van Houtum. Van Houtum ontving de Cradle to Cradle certificering al enkele jaren geleden voor de productlijn Satino Black. Deze lijn bestaat volledig uit Cradle to Cradle producten: toilet- en handdoekpapier, zepen, reinigers en bijbehorende dispensers. De certificering van Smurfit Kappa Van Dam tilt nu ook de verpakking van Satino Black naar het gewenste duurzaamheidsniveau.

Wim Peeters, algemeen directeur van Smurfit Kappa Van Dam: “Als marktleider willen wij samen met onze vooruitstrevende klanten voorop lopen. Zo ook op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Lang moesten we dan ook niet nadenken over het verzoek van Van Houtum om deze certificering te behalen. Sowieso zetten wij actief in op duurzaamheidsprojecten en het is mooi dit ook bevestigd te zien in het behalen van het Cradle to Cradle certificaat voor deze productlijn. Het is een mooi resultaat maar uiteraard ook weer een nieuw begin om op dit vlak continu te verbeteren in samenwerking en partnerschap met onze klanten.”

Bas Gehlen, algemeen directeur van Van Houtum: “Deze certificering betekent een belangrijke stap op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de doelstellingen van beide ondernemingen. Het is een uiting van onze overtuiging dat wegwerpproducten volledig duurzaam geproduceerd kunnen en moeten worden. Die verduurzaming zullen we de komende jaren in samenwerking met onze partners voortzetten.” Satino Black is beschikbaar voor zowel bedrijven als particulieren.