Leasen van een elektrische auto

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je als ondernemer nog geen gebruik maakt van een auto van de zaak. Misschien gaat het contact met je klanten voornamelijk via e-mail en telefoon en hoef je verder niet op bezoek bij klanten. Een andere ondernemer is nog maar net gestart met zijn of haar bedrijf en heeft nog niet de financiële middelen om een auto aan te schaffen.

Wat je als ondernemer wellicht ook weerhoudt, is dat de door leasemaatschappijen aangeboden voertuigen het milieu onnodig belasten. Het toch rijden van een benzine- of dieselauto wordt dan een gewetenskwestie: is het echt nodig om de auto van stal te halen om naar die belangrijke netwerkborrel te rijden. Pak je daarom de trein? Toch wil je representatief voor de dag komen. Elektrische wagens zijn dan een uitkomst, maar in de meeste gevallen duur. Kopen is geen optie. Maar die spaarzame keren dat je een auto nodig hebt is het financieel niet handig om aan een langdurig leasecontract vast te zitten. Dat kan 36 tot 60 maanden duren bij de meeste aanbieders voordat je er weer vanaf bent.
De oplossing is eenvoudig en doeltreffend: voor de paar keer per maand dat je een auto nodig hebt een zakelijke shortlease afsluiten.

Zorgeloos een auto leasen

Shortlease bespaart je een hoop zorgen, omdat de meeste contracten na één maand al dagelijks opzegbaar zijn. Wanneer je gaat voor shortlease hoef je dus geen flinke investering te doen om toch een nette en representatieve auto te rijden. En de service is niet beperkt tot alleen personenwagens. Ook voor de schilderende zzp’er staan er bedrijfswagens en bestelbussen klaar wanneer deze door omstandigheden zonder vervoer komt te zitten. Een grote klus die bijvoorbeeld een maand of twee in beslag neemt kan hierdoor gewoon doorgaan, zonder dat er te veel extra kosten gemaakt moeten worden.

Waarom shortlease de oplossing is

Voordelen van shortlease op een rijtje:

  • Geen financiële risico’s. Gewoon een all-in prijs zonder vervelende verrassingen achteraf. Je weet precies waar je aan toe bent.
  • In de huurprijs is (vaak) alles inbegrepen. De prijs is inclusief allrisk- en ongevallenverzekering, onderhoud en reparatie, afschrijving, pechhulp én breng- en haalservice. Check dit wel altijd bij de partij bij wie je leaset!
  • De minimale leasetermijn is slechts een maand. Daarna is de auto dagelijks opzegbaar.

Tijdelijk je bedrijfswagenpark vergroten

Ook als je tijdelijk extra arbeidskrachten inzet die het hele land door moeten om je product te promoten, dan voorziet de shortlease-partij je van extra vervoer. Zo’n tijdelijke opschaling van je bedrijfswagenpark gaat dus heel flexibel, zonder addertjes onder het gras. Wil je advies wat voor jouw situatie de beste korte of lange termijn oplossing is? Vraag dan zeker om advies bij een expert.