Shell Recharge Solutions, een wereldspeler op het gebied van slimme EV-laadoplossingen, en CarNext, één van Europa’s meest toonaangevende online B2C en B2B platformen voor gebruikte auto’s, bundelen hun krachten. Dankzij het partnership is het mogelijk om laadoplossingen, zoals een laadpas en laadpunt, af te nemen voor tweedehands elektrische auto’s via één leverancier. Daarmee wordt de overstap op e-mobiliteit gemakkelijker.

Betaalbare EV’s voor snellere transitie

De tweedehands EV-markt groeit hard en het aantal elektrische occasions neemt naar verwachting de komende jaren alleen maar toe. Zo is in 2021 een recordaantal occasions verkocht, inclusief een stijgend percentage elektrische voertuigen. Een groter aanbod aan aantrekkelijk geprijsde elektrische tweedehands voertuigen – mede doordat de toestroom van EV’s uit de lease-sector toeneemt, zorgt ervoor dat elektrisch rijden ook voor een breder publiek toegankelijk is.

De juiste keuze

Bij de aanschaf van een EV maakt een berijder ook een afweging tussen verschillende laadmogelijkheden. Opladen kan via publiek laden op straat of langs de snelweg maar ook door gebruik te maken van een laadpunt thuis of op het werk. Voor nieuwe EV-rijders kan het lastig zijn om in te schatten wat voor hun individuele situatie de beste keuze is, vanwege verschillende factoren: het type voertuig, het al dan niet beschikken over een eigen oprit, hoeveel kilometers er op een dag worden gemaakt en of de auto ook op vakantie wordt gebruikt. Om toekomstige EV-rijders te ondersteunen bij hun overstap, gebruiken Shell Recharge Solutions en CarNext hun EV-kennis voor advies over en het aanbieden van de juiste laadvoorziening.

Totaalpakket

Met de samenwerking met CarNext kijken we vooruit naar de ontwikkelingen op de tweedehands EV-markt. De massale overstap op EV’s vraagt niet alleen om betaalbare elektrische auto’s. Voor een vlotte transitie naar e-mobiliteit is ook een naadloze laadervaring belangrijk”, zegt Jurriaan Fischer, Regional Manager Benelux bij Shell Recharge Solutions. “EV-rijders hebben behoefte aan een oplossing die aansluit op hun wensen voor het laden thuis, onderweg en op het werk. Dus dat geldt ook voor de kopers van een tweedehands EV. We zijn er dan ook trots op dat Shell Recharge Solutions en CarNext de handen ineen slaan om deze berijders te ondersteunen voor een succesvolle overstap.”

“We zien bij CarNext dat de vraag naar gebruikte elektrische auto’s van hoge kwaliteit groeit. De stijgende brandstofprijzen maken de transitie naar elektrisch vervoer een onderwerp dat voor de hele maatschappij actueler is dan ooit. Daarom bundelen we de krachten met Shell Recharge Solutions en bieden we onze klanten een complete gebruikerservaring, en daarmee een makkelijkere transitie naar duurzaam autorijden. We kijken ernaar uit om met dit partnership onze klanten de komende jaren te helpen naadloos over te stappen naar e-mobiliteit, ” zegt Petra Vijverberg, Managing Director van CarNext.