De opmars van elektrische auto’s lijkt niet meer te stoppen. Het begon met verschillende steden die vervuilende auto’s in de ban deden, maar tegenwoordig plannen verschillende landen wereldwijd een verbod op diesel- en benzineauto’s. Ook in Nederland is er sprake van een verandering op de markt. Vanaf 2030 is het namelijk verboden om nieuwe diesel- en benzineauto’s te verkopen, waardoor elektrisch rijden de norm gaat worden. En die beweging is nu al in gang gezet.

Ben je nog niet klaar om de overstap naar elektrisch rijden te maken? Wil je eerst wennen aan het gevoel van een elektrische auto, of wacht je op de komst van de nieuwste modellen? Dan is SEAT private lease wellicht iets voor jou! Middels private lease heb je geen hoge aanschafkosten, geen zorgen over verzekeringen en belastingen, en kun je na afloop van je contract gewoon overstappen op een ander model. Zo rijdt je altijd in de nieuwste en meest duurzame auto’s, nu en in de toekomst.

SEAT private lease: deze modellen rijd je nu al duurzaam

Voor elektrisch rijden zit je met SEAT private lease helemaal goed, want er zijn verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor de SEAT Tarraco PHEV: een stoere, ruime SUV waarmee je je dagelijkse ritjes tot 48 kilometer volledig elektrisch en zonder uitstoot aflegt. Voor lange afstanden is deze wagen overigens ook nog eens perfect geschikt, want na je elektrische kilometers schakel je gewoon over op de brandstofmotor. Hiermee kun je nog eens 700 kilometer onbezorgd rijden. De nieuwe SEAT Tarraco is dus de ideale wagen voor wie vaak kleine ritjes maakt en dit graag duurzaam doet, maar tegelijkertijd een echte powerhouse tot zijn beschikking wil hebben voor de langere afstanden.

Een alternatief biedt SEAT in de vorm van de SEAT Leon Sportstourer PHEV. Dit model is een stationwagon, maar dan wel een met een sportief tintje. Deze wagen is een alleskunner met een enorm ruime bagageruimte waarin je tot wel 1.600 liter kwijt kunt. Als bijkomend voordeel heeft deze SEAT ook nog eens een hybride motor. Je dagelijkse ritjes maak je dus, net als bij de grotere Tarraco, volledig elektrisch, terwijl je je brandstofmotor inzet voor langere reizen of wanneer je extra vermogen nodig hebt.

En last but not least is er nog de reguliere SEAT Leon. Dit model is het kleine broertje van de SEAT Leon Sportstourer en is ideaal voor wie op zoek is naar een compacte gezinsauto. Momenteel is deze wagen alleen verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor, maar binnenkort is ook het nieuwe hybride model beschikbaar voor SEAT private lease.

Ook in de toekomst duurzaam rijden met SEAT private lease

Anno 2023 zijn dus enkel de SEAT Leon, Leon Sportstourer en de Tarraco PHEV beschikbaar als hybride modellen voor SEAT private lease, maar dat betekent niet dat het automerk het er daar bij laat zitten. In 2020 heeft SEAT al laten zien dat het de mogelijkheden voor volledig elektrisch rijden aan het ontdekken is met de komst van de tijdelijk verkrijgbare SEAT Mii Electric. Deze compacte stadsauto had een indrukwekkende actieradius van 260 kilometer, was 100% elektrisch en was daarom al snel uitverkocht. Wanneer SEAT met een nieuwe elektrische wagen komt is nog niet bekend, maar een ding is zeker: met SEAT private lease is duurzaam rijden voor iedereen binnen handbereik.