Amsterdam Airport Schiphol krijgt internationale erkenning van Airport Carbon Accreditation voor haar inspanningen om het klimaat te sparen. Schiphol heeft hiervoor een breed programma om CO2-emissies te verlagen. Ook gebruikt Schiphol emissierechten om uitstoot te compenseren. Schiphol behoort hiermee tot de wereldtop van groene luchthavens. Voorbeelden van maatregelen zijn het gebruik van biodiesel, vermindering van woon-werkverkeer door thuiswerken en het stimuleren van elektrisch vervoer.
Het personen taxivervoer vanaf Schiphol zal vanaf eind 2014 worden uitgevoerd door meer dan 100 volledig elektrische taxi’s. Ook gaat Schiphol elektrische bussen inzetten om passagiers van en naar vliegtuigen te vervoeren. Om energie te besparen zijn de terminal en de parkeergarages uitgerust met LED-verlichting. Op het platform waar de vliegtuigen staan, doet Schiphol proeven met LED-verlichting, als ook de intelligente aansturing daarvan: alleen daar licht waar nodig. Voor de wegen op de luchthaven maakt Schiphol gebruik van tot 100% gerecycled asfalt.
Airport Carbon Accreditation
De certificering die Schiphol heeft ontvangen van Airport Carbon Accreditation, is de hoogst haalbare (3+). Om hiervoor in aanmerking te komen moet een luchthaven alle uitstoot hebben geanalyseerd, succesvolle reductieprogramma’s hebben opgesteld en die succesvol hebben uitgevoerd en de resterende uitstoot hebben gecompenseerd.
Check-in to sustainability
Schiphol Group anticipeert en investeert in een duurzame toekomst van de luchthaven. Schiphol Group maakt verbindingen mogelijk. Verbindingen tussen Nederland en rest van de wereld en verbindingen tussen mensen. Schiphol Group onderneemt met respect voor mens, milieu en omgeving. Dat doet zij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met de reizigers en de business partners op de luchthaven.