Schijvens Confectiefabriek en Verstegen Spices & Sauces zijn op de finalisten-shortlist geplaatst van de European Business Awards for the Environment (EBAE). Deze awards worden uitgereikt aan bedrijven die de grootste bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling op het gebied van eco-innovatie. Tony’s Chocolonely en TRIBOO hebben de eervolle vermelding ‘Rising Star’ ontvangen.

Schijvens Confectiefabriek heeft een plaats op de EBAE-shortlist ‘Business Process’ verdiend en Verstegen Spices & Sauces op die van ‘Business & Biodiversity’. Dit betekent dat zij nog in de running zijn voor een ‘Gold star’ of ‘Silver star’-award in hun categorie. In november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Brussel.

Eervolle vermelding

Tony’s Chocolonely en TRIBOO zijn onderscheiden met de titel Rising Star: een eervolle vermelding door de jury. Tony’s Chocolonely ontving deze vermelding in de categorie ‘Management’, TRIBOO in ‘Product and Services’.

Inschrijvingen

In totaal zijn 16 bedrijven van 9 verschillende Europese landen op de shortlist voor de EBAE geplaatst. 12 bedrijven zijn als Rising Star aangemerkt. In totaal ontving de jury 94 inzendingen vanuit 16 landen.