6 miljoen kWh
Het vermogen van de windturbine bedraagt 6 miljoen kWh en dat zorgt voor een besparing van 65 procent op het totale jaarlijkse energieverbruik. “De turbine levert duurzame energie en heeft een zeer acceptabele terugverdientijd”, aldus projectmanager Leon Blokker van DHV.

CO2 besparing
Sc Johnson is met de plaatsing van de turbine minder afhankelijk van haar vaste energieleverancier. De windturbine is verder zeer duurzaam. De CO2 reductie bedraagt op jaarbasis 3400 ton. Blokker: “Het is een maatgericht project om te bekijken of dergelijke investering lucratief is. Uit de haalbaarheidsstudie bleek dat plaatsing zinvol is. Wij denken dat meerdere bedrijven met een hoog energieverbruik in aanmerking komen voor een alternatieve energiebron.”

Rentabiliteit
De opgewekte stroom wordt direct afgenomen door Sc Johnson. Blokker: “In tegenstelling tot andere windturbines is deze achter de meter geplaatst. Dat betekent dat minimaal 75 procent van de productie direct afgenomen wordt door Sc Johnson. Alle stroom die niet wordt gebruikt, wordt teruggeleverd aan het landelijke net.”