Satino Black realiseert 100% CO2-neutraliteit middels Gold Standard CO2-credits.

Satino Black is het toilethygiëneconcept van WEPA Professional dat de hoogste standaard op het gebied van duurzaamheid zet. Satino Black wordt compleet CO2-neutraal geproduceerd, voert de keurmerken FSC Recycled en Europees Ecolabel en is het eerste complete concept ter wereld dat het Cradle to Cradle keurmerk mag voeren. Bovendien worden er in het productieproces geen schadelijke chemicaliën gebruikt waardoor Satino Black compleet veilig is voor mens en milieu. Het productieproces is 100% CO2-neutraal door uitsluitend gebruik van groene stroom en CO2-compensatie van de overige emissies met Gold Standard CO2-credits.

Het goed doen, in plaats van minder slecht

Omdat er relatief weinig CO2-neutraal gas beschikbaar is en meer vraag niet direct tot meer beschikbaarheid leidt, wordt de compensatie sinds 1 januari 2019 gerealiseerd middels Gold Standard CO2-credits. De Gold Standard certificaten worden ingezet voor projecten in ontwikkelingslanden die erop gericht zijn CO2 te reduceren.

Anders koken voor een beter milieu

De Satino Black credits gaan naar een compensatieproject in Rwanda van Gold Standard.

Dit project biedt gezinnen de middelen om anders te gaan koken, met als resultaat minder ontbossing, minder rookontwikkeling, minder luchtvervuiling en minder CO2- uitstoot. Daarmee dragen we bij aan een betere biodiversiteit, betere gezondheid van de families, meer tijd voor betaalde arbeid en onderwijs, een beter milieu en leefomgeving en werkgelegenheid.

Sustainable Development Goals

De resultaten van de projecten worden bovendien gelinkt aan de Sustainable Development Goals van de VN. Ze zijn vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030 en worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Het project in Rwanda draagt bij aan de doelstellingen:

  • 1 | Geen armoede
  • 7 | Betaalbare en duurzame energie
  • 8 | Eerlijk werk en economische groei
  • 13 | Klimaatactie
Share Button