Dit kunnen we samen met werkgevers veranderen. Van donaties gaat de eerste 2 jaar op aan fondsenwervers! Follow the Money laat in een recent artikel zien hoe goede doelen enorme bedragen moeten afstaan aan fondsenwervende bureaus.

Ik kom zelf uit de goede doelen sector en dit is een frustratie die al langer speelt, bij veel mensen die voor goede doelen werken, en doneren. Maar zelfs ik wist niet dat de ’terugverdientijd’ aan een donateur soms wel 2 jaar was.

Goede doelen zijn vaak afhankelijk van deze bureaus voor hun fondsenwerving. Als ze alles zelf gaan organiseren zijn ze vaak duurder uit. Bij hen ligt het probleem niet. De fondsenwervende bureaus hebben het maximale uit marktwerking gehaald en gaan niet zelfstandig veranderen.

Wat kunnen we er wel aan doen? Deze fondsenwervende bureaus buiten spel zetten.

In veel landen bestaat Payroll Giving al. Met Payroll Giving, LoonGift in Nederlands, kun je direct vanaf je salaris goede doelen steunen. 100% van je giften gaan direct naar de goede doelen die je zelf kiest. Bovendien kun je dit doen met belastingvoordeel. Zo kost het minder om meer te geven. Hier blijft niets hangen aan de strijkstok.

Sinds kort bestaat LoonGift ook in Nederland. Werkgevers kunnen kiezen LoonGift aan te bieden als secundaire arbeidsvoorwaarde aan hun medewerkers. 80% van Nederlandse huishoudens geeft aan goede doelen. Kun je voorstellen wat de impact zou zijn als dat via LoonGift gaat i.p.v. via fondsenwervende bureaus?

In Nederland wordt LoonGift aangeboden door The Social Handshake. The Social Handshake is een social enterprise die de betalingen en administratie faciliteren voor werkgevers. Voor die dienst betalen werkgevers een kleine fee. Zo kunnen werkgevers een belangrijke rol spelen om dit probleem aan te pakken en er voor zorgen dat 100% van giften bij goede doelen terecht komt.

Voor wie een goede werkgever wil zijn, en geven met veel méér impact voor medewerkers mogelijk wil maken… Biedt LoonGift aan! Voor wie wil dat 100% van jouw giften aan goede doelen goed terecht komt. Vraag je werkgever om LoonGift aan te bieden! www.thesocialhandshake.nl