Made Blue en Max Foundation werken samen om het drinkwaterverbruik van producten of diensten van organisaties in Nederland te spiegelen met het beschikbaar maken van eenzelfde hoeveelheid schoon drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter.

Max Foundation en Made Blue delen de ambitie om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor iedereen in de wereld. Op dit moment ontberen nog altijd 780 miljoen mensen permanent toegang tot schoon drinkwater, terwijl toegang tot schoon drinkwater en een goede hygiëne kindersterfte op de meest effectieve en efficiënte wijze blijken te bestrijden.

Made Blue is verheugd over de samenwerking met Max Foundation. “Het is voor ons niet voor te stellen dat één van je kinderen niet naar school kan, omdat hij of zij die dag twee uur heen en twee uur terug moet lopen om een jerrycan water te halen. Bovendien is er een grote kans dat het water vervuild is en dat je er ziek van wordt. Max Foundation heeft op dit gebied al heel veel bereikt in Bangladesh en we verwachten met Max Foundation als partner nog veel meer impact te kunnen maken voor deze kwetsbare groep.” aldus Machiel van Dooren, oprichter van Made Blue.

Ook Joke Le Poole, CEO van Max Foundation, is blij met de samenwerking: “Met het concept éénliter voor een liter” hopen wij samen met Made Blue veel organisaties te motiveren om zich in te zetten om schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken in de wereld.”

Vandaag op Blue Thirstday overhandigt Made Blue een eerste cheque van meer dan € 100.000 aan de aangesloten goede doelen namens alle deelnemende merken waaronder Electrolux, Grohe, HMSHost, Vebego, Vreugdenhil, Maas Interational en Tennant. Made Blue spreekt daarbij de doelstelling uit in haar tweede jaar – 2015 – namens 100 aangesloten merken €1.000.000 in drinkwaterprojecten van onder anderen Max Foundation te investeren.

Over ‘Water voor Amtali, Barguna’
Het gezamenlijke project van Max Foundation en Made Blue vindt plaats in Amtali, Barguna in Bangladesh. Het 3-jarige project biedt 87.000 extreem arme mensen, wonend in moeilijk te bereiken gebieden in het zuiden van Bangladesh, de kans op een beter en gezonder leven door de beschikbaarheid van schoon drinkwater, sanitatievoorzieningen en hygënevoorlichting. Samen met lokale partners en de bevolking wordt er voor 170 veilige watervoorzieningen en 5.000 latrines gezorgd. Daarnaast geven we voorlichting over hygiëne, trainen we 60 traditionele vroedvrouwen over veilig moederschap en bouwen en repareren we waterputten en toiletblokken voor zo’n 75 scholen.

Over Made Blue
Made Blue spiegelt het drinkwaterverbruik van aangesloten merken en organisaties in Nederland met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter.

Organisaties krijgen inzicht in hun watervoetafdruk, investeren in merkwaarde en dragen bij aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld. Made Blue biedt onderscheidend vermogen met positieve, meetbare impact, onafhankelijk geverifieerd. Made Blue is opgericht in samenwerking met Aqua for All en wordt ondersteund door Royal HaskoningDHV en PwC. Voor meer informatie zie: madeblue.org.

Over Max Foundation
De combinatie van het slaan van waterputten, de aanleg van sanitatievoorzieningen, zoals latrines en het geven van voorlichting over hygiëne (WASH) blijkt de meest effectieve en efficiënte manier om kindersterfte in de wereld terug te dringen en kinderen een gezonde toekomst te geven.

Max Foundation is een non-profit organisatie die projecten op het gebied van WASH financiert in de meest arme gebieden in Bangladesh. Daar is de kindersterfte hoog door de erbarmelijke hygiënische omstandigheden en bereiken we veel mensen door de hoge bevolkingsdichtheid. In tien jaar tijd kregen meer dan een miljoen mensen in 2.700 Bengaalse dorpen toegang tot schoon drinkwater en latrines. In combinatie met degelijke hygiënevoorlichting biedt de stichting kinderen in Bangladesh de grootste kans op een gezonde toekomst.

Door bedrijfsmatig en rendementsgericht te werk te gaan en relevante componenten, zoals het trainen van vroedvrouwen, toe te voegen om het programma nog effectiever te maken, hebben we onze eigen WASH-methode ontwikkeld: Max-WASH. Wij werken altijd samen met lokale organisaties en de lokale bevolking.

De stichting is opgezet door Steven en Joke Le Poole nadat hun zoontje Max aan een virusinfectie overleed. Voor meer informatie zie: www.maxfoundation.org.