Om werkgevers beter te ondersteunen bij het aanbieden van flexibele en duurzame mobiliteit aan werknemers, gaat LeasePlan een samenwerking aan met multi-mobiliteitsaanbieder Radiuz. Bestaande en nieuwe klanten van LeasePlan krijgen door de samenwerking toegang tot mobiliteitsoplossingen zoals ov, deelmobiliteit en parkeren.

De samenwerking tussen LeasePlan en Radiuz is tot stand gekomen vanuit een gedeelde visie op de toekomst van zakelijke mobiliteit. Beide zijn er namelijk van overtuigd dat het Nederlands bedrijfsleven aan de vooravond staat van een grootschalige transitie naar meer flexibele en meer duurzame mobiliteitsoplossingen. LeasePlan kan door de samenwerking werkgevers een nog completer aanbod bieden, naast de leasefiets en de leaseauto. Voor Radiuz betekent de samenwerking een verdere versterking van haar positie in de markt.

Sander Pleij, Managing Director LeasePlan Nederland: “In veel boardrooms wordt momenteel gesproken over hoe en waar er straks na Covid-19 gewerkt gaat worden. Een essentieel onderdeel hiervan is mobiliteit. We horen van werkgevers een aantal belangrijke behoeften, zoals flexibiliteit in waar medewerkers werken en hoe ze reizen. Vragen die hierbij horen zijn: hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers een keuze hebben in hoe ze willen reizen? Welke soorten mobiliteit hebben wij eigenlijk nodig om onze bedrijfsdoelstellingen te behalen? En kan onze mobiliteit niet schoner, veiliger en slimmer? Door de samenwerking met Radiuz spelen we hier proactief op in.

Sterk veranderende reisbehoeftes

De kracht van de dienstverlening van Radiuz is dat werknemers met behulp van een mobiliteitskaart en app eenvoudig verschillende diensten zoals openbaar vervoer, parkeren, deelauto’s, deelfietsen of een taxi kunnen boeken (alles zonder declaraties). Werkgevers bepalen zelf welke diensten ze activeren en betalen alleen voor de gemaakte ritten. Privéritten worden apart afgerekend. Werkgevers worden administratief maximaal ontzorgd. Zo is de app ook geschikt om reisbewegingen met eigen vervoer vast te leggen en automatisch te verrekenen. Handig, omdat de vaste reiskostenvergoeding per 2021 op basis van het werkelijke reisgedrag dient te zijn.

Jeanot Knols, CCO van Radiuz, ziet grote voordelen in de samenwerking. “Net als veel andere sectoren is de mobiliteitsbranche veranderd door de coronapandemie. Dit heeft niet alleen een direct effect op de branche, maar noodzaakt ons ook om snel te schakelen, zodat we kunnen inspelen op de sterk veranderende reisbehoeftes. De samenwerking met LeasePlan komt op het juiste moment. Samen kunnen wij een grotere doelgroep met verschillende behoeftes ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk werkend Nederland in beweging kunnen houden. Nu en in de toekomst.”