Saltrex start wereldwijde samenwerking met rePOWERPARTNER

De wereldwijde marktleider op het gebied van het refurbishen en recyclen van zonnepanelen, rePOWERPARTNER, is een samenwerking aangegaan met Saltrex. De Nederlandse startup Saltrex vermindert de wereldwijde hoeveelheid afval met een digitale B2B marktplaats waar verzekeraars en handelaren overtollige of beschadigde grondstoffen en partijen kunnen kopen en verkopen. 

Tweede leven zonnepanelen

rePOWERPARTNER ziet recycling en refurbishement als de oplossing om de grote hoeveelheid beschadigde of verouderde zonnepanelen uit Europa een tweede leven te geven. Door het werk van rePOWERPARTNER produceren grote hoeveelheden herstelde zonnepanelen goedkope en betrouwbare energie op plekken waar dit nodig is.

Via het platform van Saltrex worden nu maandelijks duizenden zonnepanelen van rePOWERPARTNER geveild, waardoor de wereldwijde handel van refurbished zonnepanelen alsmaar groter wordt.

Internationale groei circulaire startup 

Saltrex is in 2017 gelanceerd door Michael Hajdasinski. Het platform wil een transparante en toepasselijke oplossing bieden voor verzekeraars en hun verzekerden, goederenexperts, rederijen en handelaren, die regelmatig met schade- en restpartijen te maken hebben.

In de afgelopen twee jaar is er wereldwijd al ruim 20.000 ton goederen verhandeld via het platform van de startup. Sinds de start zijn er bij Saltrex meerdere oplossingen gevonden voor onder andere beschadigde- en restpartijen koffiebonen, cacaobonen, staal, noten en rijst.

Toralf Nitsch, CEO of rePOWERPARTNER: “Het is onze missie om wereldwijd zonnepanelen beschikbaar te maken voor ieder budget of project. Met Saltrex hebben we een perfecte partner gevonden om om via een digitale oplossing de wereldwijde handel van refurbished zonnepanelen te vergroten.”

Michael Hajdasinski, founder en CEO Saltrex: “We hebben vanaf de allereerste dag de ambitie om de marktleider te worden op de digitale circulaire B2B markt. Met zonnepanelen hebben een hele nieuwe categorie op ons platform. Tel daarbij de visie en omvang van een internationale partner als rePOWERPARTNER bij op en je kunt niet anders concluderen dat we weer een stap maken in de juiste richting.”

Share Button