Verantwoord produceren en consumeren zijn niet langer voorbehouden aan een kleine groep. Stichting Enviu en Döll – Atelier voor Bouwkunst ontwikkelen samen de Duurzame Dance Club. Een aantrekkelijke manier van uitgaan met een lage impact op het milieu. Binnenkort kun je energie opwekken tijdens het dansen en spoel je het toilet door met regenwater. De wanden veranderen zonder energieverbruik van kleur als reactie op warmte en op het relaxdak drink je aan het waterbassin een biologisch biertje. Het zijn slechts enkele onderdelen van de Duurzame Dance Club.

Het programma van The Critical Mass is samengesteld door de programmeurs van CrimeJazz en Sound Architecture met de beste soul, funk en electro. De visuals van Urbi et Orbi en het interactieve decor laten de eco chain van het clubben zien. Verbaas je over het culinaire theater van Mischa van Teeffelen. Laat je kleding customizen door het eerlijke modemerk Kuyichi. Drink samen verantwoord gebrouwen bier uit Limburg. Pluk Oké fruit in The Garden of Delight met TruusTrendy en dans in het licht van de energiezuinige LED-wand van Philips.

Stichting Enviu stimuleert duurzaam ondernemerschap en het architectenbureau Döll combineert duurzaam ontwerpen met onderzoek en experiment. The Critical Mass is het startsein voor het bereiken van de kritische point of no return. De kans om het verschil te maken tijdens het clubben, Rotterdam durft het.