In de RAI zijn vrijdag 23 november twee ondernemersprijzen uitgereikt. De Amsterdamse Ondernemersprijs voor de meest creatieve en innovatieve ondernemer van Amsterdam ging naar Menno Simons. De DAM Prijs voor de meest duurzame ondernemer van Amsterdam werd uitgereikt aan Tiemen ter Hoeven van Roetz-Bikes. 

Het zijn spannende weken voor de drie genomineerde ondernemers geweest. Na een voorselectie in oktober selecteerde een vakjury voor beide prijzen drie ondernemers. Tot afgelopen woensdag kon  het publiek stemmen. De resultaten van deze publieksstemming en de stem van de jury bepalen gezamenlijk de winnaars van beide ondernemersprijzen.

Winnaar DAM Prijs

Winnaar van de DAM Prijs Tiemen ter Hoeven van Roetz-Bikes: “Het winnen van de prijs is voor ons hele team een erkenning dat we op de goede weg zijn.”

Roetz-Bikes maakt hippe fietsen van oude barrels. Door materialen en onderdelen te hergebruiken bespaart Roetz-Bikes op staal en aluminium.

Tiemen: “Onze oorspronkelijke drijfveer was duurzaamheid. Duurzaam werken voelt niet als een keuze, maar een noodzaak. Tsja, we willen allemaal de komende 100 jaar ook nog  op deze manier kunnen leven, toch? Daarnaast vonden we het belangrijk om ook op sociaal vlak een bijdrage te leveren. We werken bij Roetz-Bikes dan ook met mensen die, zoals dat dan heet, ‘een afstand tot de arbeidsmarkt hebben’. Ik hoop dat we met onze manier van werken andere ondernemers inspireren.”

Oordeel jury

De jury van de DAM Prijs: “Roetz-Bikes is een goed doordacht circulair initiatief met een prachtige sociale agenda. Een mooie bijdrage aan de stad om fietswrakken een tweede leven te geven en zo een besparing te realiseren op grondstoffen als staal en aluminium.”

Prijs

Beide winnaars hebben naast de titel ‘meest duurzame ondernemer van Amsterdam’ en ‘beste ondernemer van Amsterdam’ een publiciteitscampagne ter waarde van 4000 euro gewonnen.

Foto: Olivier Middendorp