Repareren of een tweedehands telefoon: wat is duurzamer?

Als ondernemer kun je beslist niet zonder telefoon. Bellen is namelijk nog steeds de meest effectieve manier van communiceren. Het is snel, je kunt emoties waarnemen en het kost weinig tijd. Echter gebruiken (mobiele) telefoons wel enorm veel van onze aarde. Zo kost het grondstoffen en mineralen om de telefoon te bouwen, en kost het daarna enorm veel energie om te kunnen bellen en internetten. Hoe kun je als ondernemer nou je steentje bijdragen aan een beter milieu op dit gebied?

Repareren is een duurzame oplossing

Het gebruiken van een smartphone is niet zo slecht voor het milieu, de productie van de smartphone is dit echter wel. In de smartphone zitten namelijk verschillende metalen die niet eenvoudig te winnen zijn. Om aan deze metalen te komen, wordt het milieu vaak enorm belast. Bovendien werken de arbeiders in deze mijn doorgaans ook onder bijzonder slechte werkomstandigheden.Veel ondernemers, maar ook consumenten, zijn zich hier niet van bewust. Om deze reden is het aan te raden om zo lang mogelijk met de telefoon te blijven doen. Je iPhone repareren is dus een beter idee dan het aanschaffen van een nieuw toestel.

Een tweedehands telefoon

Als je telefoon niet langer meer bruikbaar is kun je altijd nog een tweedehands toestel aanschaffen. Dit is duurzamer dan wanneer je een nieuw toestel aanschaft. Het aanschaffen van een tweedehands smartphone is niet per se duurzamer of minder duurzaam dan wanneer jij je toestel laat repareren. Beide toestellen zijn immers al in gebruik geweest en dienen zo lang mogelijk gebruikt te worden. Bedenk wel dat problemen zoals een zwakke accu niet altijd direct zichtbaar zijn. Houdt

Recyclen

Oude zakelijke telefoons over? Gooi deze absoluut niet weg, maar recycle deze. Zoals al eerder benoemd zitten er veel kostbare mineralen, metalen en andere grondstoffen in telefoons. Door deze te recyclen kunnen de materialen hergebruikt worden voor nieuwe telefoons. Een mooi voorbeeld hiervan is de Fairphone. Deze telefoon is gemaakt uit gerecyclede telefoons. Daarnaast is de telefoon zeer geschikt als zakelijke telefoon en geeft dit een goede uitstraling aan je bedrijf.

Laat je als ondernemer van je beste kant zien

Of jij je toestel laat repareren of een tweedehands telefoon koopt, maakt voor het milieu niet zoveel uit. Een nieuwe telefoon kopen daarentegen wel. De productie van nieuwe smartphones is namelijk erg slecht voor het milieu. Neem je een ander toestel? Gooi je oude toestel dan nooit weg, want zo gaan er kostbare materialen verloren. Je kunt het toestel in dit geval beter weggeven, verkopen of afleveren bij een bedrijf dat in staat is om de telefoons te recyclen.

Share Button