Reflower, de duurzame bloemenbieb, is de trotse winnaar van de eerste Butterfly Award van 2024. De prijs, bestaande uit een cheque van €12.345,67 en een prachtige vlinder trofee van Nic&Mic werd uitgereikt door Leonie Bank van Social Enterprise NL en Aartjan Bontje van de Fred Foundation tijdens de lancering van de Club van Circulaire Ondernemers tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Oprichter Ellyne Bierman is ontzettend blij met de award: “Dit is een enorme waardering voor ons werk en een prachtige erkenning van onze bijdrage aan de circulaire economie.” Reflower biedt kunstbloemen als een service aan, het abonnement op blijvende bloemen. Hiermee stimuleert Reflower mensen om zijden bloemen te delen en vaker te kiezen voor duurzame en circulaire alternatieven.

De jury was onder de indruk van Reflowers unieke concept, de maatschappelijke impact en de passie van Ellyne. “Reflower is een inspirerend voorbeeld van hoe je met een circulair businessmodel een verschil kunt maken,” aldus Leonie Bank van Social Enterprise NL.

Ellyne deelt €2.345,67 van de prijs met een andere inspirerende sociale ondernemer, in de traditie van ‘pay it forward’. De komende tijd gaat ze zich focussen op het verder uitbreiden van Reflower en haar missie om de bloemenwereld duurzamer te maken.

Over de Butterfly Award

De Butterfly Award is een initiatief van Social Enterprise NL en Fred Foundation. De award zet sociaal ondernemers in het zonnetje die met hun innovatieve ideeën en bevlogenheid een positieve impact maken op de maatschappij. De vlinder symboliseert het vlindereffect: kleine acties die tot grote verandering kunnen leiden.