Kinfill is een Nederlands modern care merk dat in 2020 is gestart met een collectie van duurzame refillable schoonmaakproducten. We spraken met Kinfill’s founder, Reda Jouahri.

Kinfill’s collectie

De collectie van Kinfill bestaat uit Starter Kits & Refills en is inmiddels verder uitgebreid met verzorgingsproducten zoals een unieke handzeep en home accessoires. In een Starter Kit vind je een glazen, design ‘Forever Bottle’ en een 10ml glazen flacon met schoonmaakconcentraat. De Forever Bottle vul je thuis met kraanwater en vervolgens schenk je het schoonmaakconcentraat erbij. Easy as that! Bijzonder aan Kinfill zijn de 4 signature geuren waarin de schoonmaakkits beschikbaar zijn, die doen denken aan luxe parfum en de beleving van schoonmaken positief veranderen. Daarnaast wordt er 2 keer per jaar een limited-edition geur gelanceerd.

Wat is je drive geweest om met Kinfill te starten?

Mijn vriendin was al heel bewust bezig en shopte bij de duurzamere supermarkten van Rotterdam. Daar betaalde zij premium prijzen voor basic schoonmaakmiddelen. Dat moest anders, dacht ik.

Mensen moeten vaak de afweging maken tussen een duurzame keuze, waarbij ze concessies doen op esthetiek, of een prachtig product, dat niet duurzaam is. Er was geen merk dat duurzaamheid met design combineerde en bewust leven op die manier aantrekkelijk maakt.

Waar onderscheidt Kinfill zich in op het gebied van duurzaamheid?

Kinfill onderscheidt zich door duurzame producten te combineren met design en unieke geuren. Op die manier willen we groen leven aantrekkelijker én toegankelijker maken. Bij ons hoef je geen concessies te doen op esthetiek of milieuvriendelijkheid. Iedereen wil graag goed doen, maar waar begin je? Gebruiksgemak en ervaring voor de klant staan bij ons daarom centraal. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een biologische winkel om onze producten te kopen, je bestelt je producten binnen een paar klikken op kinfill.com. Wil je er helemaal geen omkijken meer naar hebben, dan kun je een abonnement nemen, waarbij je elke 8 weken je refills in de brievenbus geleverd krijgt.

Wat wil je in de nabije toekomst bereiken? Welke impact wil je maken?

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen groenere keuzes te laten maken. Het zou te gek zijn als we door mensen aan te spreken met onze designs, een impact kunnen maken met onze producten. Wij zijn er om je te helpen stap voor stap bewuster te leven, zonder dat je dat zelf misschien door hebt. Dit geldt overigens ook voor bedrijven, zij kunnen bij ons een abonnement nemen om hun schoonmaakproducten automatisch geleverd te krijgen.

Werk je ook aan verduurzaming van je sector in samenwerking?

Ja daar zijn we mee bezig, samen met één van de grootste partijen. Helaas kan ik daar nu nog niks over zeggen.

Hoe aantoonbaar zijn jullie duurzame claims?

De ingrediënten die wij gebruiken zijn 100% biologisch afbreekbaar, vegan, cruelty-free en bevatten geen harde chemicaliën. Op onze website kun je een lijst vinden van wat er in onze cleaners zit.

Daarnaast is onze fles gemaakt van Italiaans glas, die je één keer koopt en daarna voor altijd kunt hervullen. Voor elke keer dat je onze Forever Bottle hervult, bespaar je een single-use plastic fles. De refills zijn gemaakt van glas en worden afgesloten met een aluminum dop. Dit maakt de packaging recyclebaar en vrij van single-use plastic.

Wat is de volgende stap voor Kinfill?

Op dit moment zijn we bezig met onze B-Corp certificering, het uitbreiden van de collectie en internationale expansie in Europa, Azië en Midden-Oosten. We hebben grote ambities.