Provincie Overijssel stimuleert circulair ondernemen bij honderd productiebedrijven

Provincie Overijssel biedt honderd productiebedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een CIRCO-track. Tijdens deze driedaagse CIRCO-tracks leren deelnemende bedrijven hoe ze nieuwe producten en diensten circulair kunnen ontwerpen én winstgevend kunnen maken.

Steeds meer bedrijven zoeken naar mogelijkheden om duurzaamheid en winstgevendheid te combineren. Dit past binnen de ambities van Provincie Overijssel om in 2050 te beschikken over een volledig circulaire economie: een economie zonder afval. Provincie Overijssel en haar partners ondersteunen bedrijven in deze omschakeling naar een circulaire economie. Zodat wij met elkaar de kansen verzilveren en ons voorbereiden op een economie waarbij afval tot het verleden behoort.

CIRCO-Track

De CIRCO-track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden en is geschikt voor maakbedrijven en hun toeleveranciers. Ondernemers maken kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkennen de kansen in hun eigen business en zetten concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Innovatieve ondernemers

Bij eerdere CIRCO-tracks hebben al twintig Overijsselse bedrijven kennis gemaakt met de mogelijkheden van de circulaire economie. De ondernemers waren positief, reden voor de provincie om nog eens honderd CIRCO-tracks aan te bieden.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Provincie Overijssel zet in op een circulaire economie. We willen zo de druk op het milieu verminderen, economische kansen creëren en grondstoffenschaarste verminderen. Dit kunnen we niet alleen; daarbij hebben we innovatieve ondernemers nodig. Ondernemers die kansen zien en duurzame productiemethodes ontwikkelen. De Overijsselse maakindustrie kan hier het verschil maken. Er zijn al genoeg voorbeelden. Denk maar aan Denimtex die van oude spijkerbroeken wandbekleding maakt. Of Auping, die oude matrassen inneemt en de onderdelen hergebruikt. We willen ondernemers in de Overijsselse maakindustrie ondersteunen om circulair te worden. Met de CIRCO-tracks helpen we hen de eerste concrete stap te zetten. Samen werken we aan een toekomstbestendig Overijssel.”

Deelname

Om zoveel mogelijk productiebedrijven te benaderen, werkt Provincie Overijssel nauw samen met onder andere OostNL, Kennispoort Regio Zwolle, Cleantech Regio, Novel-T, Polymer Science Park, Stichting Pioneering, Green Business Club Twente, FME en de Metaalunie. Zij benaderen ondernemers in hun netwerk voor deelname aan de CIRCO-tracks. Wilt u vast laten weten dat u geïnteresseerd bent? Stuur dan een e-mail naar circulaire.economie@overijssel.nl

Share Button