ProRail organiseert challenge voor spoorproducten van biobased materiaal

ProRail is op zoek naar spoorproducten van biobased materiaal om de CO2-uitstoot te verminderen. Heb jij goede ideeën? Doe mee aan de challenge!

ProRail bouwt en beheert het Nederlandse spoornetwerk. Hierbij verbruikt het bedrijf veel beton, staal, koper en steenslag. Deze materialen zorgen voor een aanzienlijke CO2-uitstoot. ProRail is al bezig om dit materiaalverbruik te verlagen. Dat doen ze bijvoorbeeld door materiaal-arm te ontwerpen of door materialen slim te hergebruiken.

Concrete spoorse producten

Maar ProRail wil haar CO2-uitstoot nog meer terugdringen. Daarom is het bedrijf via Spoorlab een challenge gestart. ProRail daagt alle innovators van Nederland uit om biobased materialen toe te passen in concrete spoorse producten, zoals dwarsliggers, geluidsschermen en energiekasten. Biobased materiaal is materiaal met biomassa als grondstof.

Spelregels

De challenge staat open voor alle innovators van Nederland. Uiterlijk 16 september moet jouw pitchdocument ingeleverd zijn. Kijk voor alle spelregels op de website van Spoorlab.

Foto: Hectometerborden die deels zijn gemaakt van bamboe in plaats van aluminium. Bamboe heeft vrijwel geen CO2-voetafdruk

Share Button