Steeds meer bedrijven hebben hun duurzaamheidsimpact goed in kaart. Op basis van professionele rapportages worden stakeholders adequaat op de hoogte gehouden van de duurzaamheidsprestaties van de onderneming. Waar echter veel bedrijven mee worstelen is het gestructureerd en gecoördineerd stúren van deze prestaties. Links en rechts in de organisatie wordt wel een verbeterproject gestart, maar van samenhang en lange-termijnsturing is soms maar beperkt sprake.

Dat is jammer, want zo verzandt de duurzaamheidsprogressie al snel en haken oorspronkelijk gemotiveerde betrokkenen af. Een integraal duurzaamheidsprogramma biedt hier steun. 

Lees hier het volledige artikel (gepubliceerd in ‘Kwaliteit in Bedrijf’ van Rob van Tilburg (leading professional duurzaam ondernemen bij Royal HaskoningDHV).

Op donderdag 16 oktober 2014 organiseert Royal HaskoningDHV het seminar ‘De praktijk van duurzaamheidsprogramma’s’ in het hoofdkantoor te Amersfoort. Ondernemingen die succesvol vormgeven aan duurzaam ondernemen hebben vrijwel zonder uitzondering een goed en onderscheidend duurzaamheidsprogramma in uitvoering. Dat is dan ook het onderwerp van dit seminar met praktijkcases van Desso en Heineken.