De merkonafhankelijke automotive holding Profile is per 1 juli een samenwerking gestart met deelplatform JustGo. Profile werkt daarvoor samen met leasemaatschappij Terberg Business Mobility (TBM) waar JustGo onderdeel van is. De deelauto’s zijn beschikbaar op de twee pilotlocaties Profile Binckhorst in Den Haag en Profile Kersten in Rotterdam Schiebroek. De franchiseformule is daarmee de eerste aanbieder van dit concept in de automotivebranche.

Profile wil iedereen mobiel houden. Profile en JustGo werken daar continu aan. Manager innovatie en kwaliteit Niek Kraak van Profile International: “Wij willen een steeds bredere faciliterende rol spelen bij mobiliteit. Met ruim 220 vestigingen in de Benelux hebben we hiervoor al een goede basis. Door samenwerkingen aan te gaan met strategische partners maken we grote stappen op weg naar ons doel.”

Bewust op weg

Steeds meer Nederlanders zien autodelen als een goed alternatief voor de eigen auto. Waren er in 2019 nog 515.000 gebruikers, is dit in 2020 met 42% gegroeid naar 730.000 gebruikers volgens het dashboard Autodelen van CROW-KpVV. JustGo werkt aan effectieve inzet van mobiliteit om onze buurten en wegen ruim en toegankelijk te houden. Door deelauto’s in te zetten zorgt JustGo er voor dat iedereen toegang heeft tot flexibele mobiliteit, er meer ruimte is voor groen en recreatie, er minder auto’s nodig zijn en financiële vrijheid wordt behouden.

JustGo plaatst twee BMW Mini’s per locatie. De JustGo deelauto’s zijn voorzien van een hardware box, zodat de auto’s deelbaar, bruikbaar en beheerbaar zijn. Met de JustGo Sharing app reserveer je de auto voor het gewenste tijdslot, open en sluit je de auto met een swipe en betaal je alleen voor de rit. Jeroen van Denderen, Manager (car)sharing en innovatie van Terberg Business Lease Group: “Je rijdt veel bewuster, want je denkt na over hoe je op je bestemming wilt komen. De belasting voor het milieu is minimaal en de flexibiliteit en efficiëntie voor de gebruiker maximaal.”

Strategische locaties

De succesfactor bij deelauto’s is de locatie. De Profile-vestigingen zijn centraal gelegen op een bedrijventerrein en makkelijk bereikbaar per OV, fiets of auto. Of je nu naar je werk gaat of voor privédoeleinden een auto nodig hebt, met een deelauto via Profile in Den Haag of Rotterdam maak je het persoonlijk. Kraak: “Met het faciliteren van de deelauto’s bieden deze vestigingen een nieuwe service aan bestaande en nieuwe klanten in de omgeving Den Haag en Rotterdam.” Waar andere aanbieders auto’s op verschillende locaties neerzetten, regelt JustGo dit vraaggestuurd om direct in te spelen op de behoeften van de gebruikers. Van Denderen: “Dit concept is een mooie aanvulling op onze bestaande samenwerking met Profile.” 

Kwaliteit en onderhoud

Beide Profile-vestigingen in Den Haag en Rotterdam zorgen voor het reguliere onderhoud en schoonmaken van de auto’s en stellen parkeerplaatsen beschikbaar. De auto’s staan in de buurt van de vestiging en zijn altijd bereikbaar voor iedereen. Voor het gebruik betalen bestuurders alleen een vast bedrag per rit, verzekering en brandstof is inbegrepen. Hiervoor zijn volgens Van Denderen twee zaken belangrijk: “Optimale kwaliteit én onderhoud zijn bepalend voor de service. Met Profile heb ik hier vertrouwen in.”

Pilot

Om het laagdrempelig te houden is gestart met twee vestigingen voor de duur van een half jaar. Het gebruik wordt gemeten en op basis daarvan wordt bekeken of het concept mogelijk wordt uitgebreid naar andere vestigingen. “De toekomst is 24/7 verbonden en duuzaam, daar leveren we graag een bijdrage aan met dit deelautoconcept“, besluit Kraak.

Foto: v.l.n.r.: Niek Kraak (Profile International) en Jeroen van Denderen (Terberg Business Lease Group). Fotocredits: Cees van der Wal.