De provincie Overijssel wil haar klanten, bezoekers en medewerkers graag gastvrij en verantwoord welkom heten met een heerlijk warm of koud drankje. Tegelijkertijd streeft ze naar een eerlijke, gezonde en veilige wereld. Daarom stelt ze de VN Werelddoelen (SDG) centraal in de vorming van haar facilitaire diensten. De provincie vraagt de eerste SDG-aanbesteding voor warme en koude drankenvoorziening medio oktober uit.

Rapid Impact Contracting

De aanbestedingsmethode die het beste past bij de ambities van de provincie is “Rapid Impact Contracting (RIC)”, ontwikkeld door KplusV. Hiermee besteedt Overijssel geen volledig uitgewerkte oplossingen aan, maar worden marktpartijen uitgedaagd om samen met (keten)partners de meest ideale oplossing aan te bieden. De intentie: een transparant proces waarin marktpartijen expertise inbrengen en verantwoordelijkheid nemen voor de in partnerschap uitgewerkte afspraken. Én positieve impact genereren voor een betere wereld!

Vorig jaar werd de methode al toegepast door gemeenten Enschede en Losser waarbij de warme en koude dranken-voorziening zo circulair mogelijk moest zijn.

Meer informatie