Duurzaamheidsadviesbureau Sustainalize presenteert een nieuwe serie podcasts: ‘Sustainability Spelled Out!’ Een serie van 6 podcasts, waarin Sustainalize met u in de praktische aspecten duikt van verschillende duurzaamheidsonderwerpen en ervaringen, ideeën, dilemma’s en valkuilen deelt met interessante en inspirerende gasten. U krijgt hiermee inzicht in het ‘wat’, ‘hoe’ en ‘waarom’ van duurzaam ondernemen!

In deze tweede aflevering een gesprek met Tjeerd Krumpelman, Global head of advisory, reporting & engagement bij ABN Amro, over de ins en outs van het rapporteren over duurzaamheid (engelstalig).

Het rapporteren over duurzaamheid binnen bedrijven heeft de afgelopen 30 jaar een lange weg afgelegd en wordt nu beschouwd als een basisvereiste van elke succesvolle organisatie. Een nadeel is echter het toenemende aantal gegevens dat bedrijven nu moeten vrijgeven. Als gevolg hiervan worden bedrijven geconfronteerd met het dilemma om een evenwicht te vinden tussen uitgebreide informatieverschaffing en leesbaarheid. Een manier om deze uitdaging met succes aan te gaan betreft meer en sterke verslaggeving.

Over Tjeerd Krumpelman

Tjeerd Krumpelman is Global Head of Business Advisory, Reporting & Engagement bij ABN AMRO. Met meer dan 18 jaar ervaring in de banksector, begon hij als een private banker, beleggingsadviseur en later als Head of Investment teams. De afgelopen zeven jaar heeft hij gewerkt op de afdeling Corporate Strategy & Sustainability van ABN AMRO. Hij leidt een team dat advies geeft over duurzaamheid en is verantwoordelijk voor geïntegreerd denken en rapporteren.