Duurzaamheidsadviesbureau Sustainalize presenteert een nieuwe serie podcasts: ‘Sustainability Spelled Out!’ Een serie van 6 podcasts, waarin Sustainalize met u in de praktische aspecten duikt van verschillende duurzaamheidsonderwerpen en ervaringen, ideeën, dilemma’s en valkuilen deelt met interessante en inspirerende gasten. U krijgt hiermee inzicht in het ‘wat’, ‘hoe’ en ‘waarom’ van duurzaam ondernemen!

In deze vierde aflevering een gesprek met Marlou Leenders, Global Sustainability Manager van Randstad N.V. over de ins en outs van het opzetten en implementeren van een geïntegreerde duurzaamheidsstrategie (engelstalig).

Bedrijven worden vandaag de dag geconfronteerd met een toenemende druk van stakeholders om op te treden tegen grote milieu- en sociale kwesties, zoals klimaatverandering en mensenrechten. Deze belanghebbenden vragen niet alleen om retrospectieve metingen van prestaties, maar ook om toekomstgerichte strategieën die een gedeelde waarde voor zowel het bedrijf als de maatschappij opleveren.

Over Marlou Leenders

Marlou Leenders werkt al 10 jaar op het gebied van duurzaamheid en is nu Global Sustainability Manager bij Randstad. Ze heeft het voortouw genomen in de ontwikkeling van de duurzaamheidsagenda van Randstad, waardoor ze een grote stempel op de organisatie heeft gedrukt. Ze is niet alleen leidend geweest in de ontwikkeling van de duurzaamheidsstrategie van Randstad, maar is ook de belangrijkste drijfveer voor het uiteindelijke doel van Randstad: “het werk van 500 miljoen mensen wereldwijd te beïnvloeden tegen 2030.”

Om het werk van Randstad op het gebied van duurzaamheid wereldwijd te coördineren, heeft Marlou met succes een actieve Randstad Sustainability Community opgericht, bestaande uit alle Sustainability Managers wereldwijd. Binnen deze groep coördineert en beoordeelt ze lokale duurzaamheidsstrategieën en -initiatieven. Daarnaast is Marlou de oprichter van externe werkgroepen voor diversiteit & inclusie.

Marlou heeft ook veel betekend voor de geïntegreerde niet-financiële rapportagesystemen van Randstad en beheert de jaarlijkse toepassing van Randstad op de Dow Jones Sustainability Index, waardoor Randstad jaar na jaar de beste prestaties op het gebied van duurzaamheid in de HR-sector levert.