Upfield neemt deze week intrek in zijn nieuwe internationale hoofdkantoor. De grootste producent van plantaardige spreads en kazen ter wereld vestigt zich in het duurzame complex Valley in Amsterdam. Met de verhuizing voegt Upfield het internationale hoofdkantoor en het kantoor voor Upfield Nederland samen. De nieuwe ruimte biedt een moderne en duurzame omgeving die de missie van Upfield weerspiegelt om samen een betere plantaardige toekomst te realiseren. Het kantoor van Upfield is ontworpen door Fokkema & Partners Architecten, met catering verzorgd door BaxterStorey in het eerste volledig vegan bedrijfsrestaurant van Nederland.

Valley is ontworpen door Winy Maas van MVRDV en draagt bij aan de wens van de gemeente Amsterdam om Zuidas te ontwikkelen tot een gemengde stadswijk voor wonen, werken en verblijf. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, met ruimte voor cultuur, retail, horeca, en vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Het commerciële gedeelte van Valley is gecertificeerd als BREEAM-NL ‘Excellent’.

David Haines, Group CEO Upfield: “De verhuizing van ons hoofdkantoor betekent een verschuiving van een plek met een rijke geschiedenis naar een nieuwe, uiterst moderne en duurzame omgeving. De nieuwe ruimte in een van de groenste gebouwen op de Zuidas is volledig ingericht op onze ambities voor gezond en hybride werken, agile samenwerking en duurzaamheid. We kijken ernaar uit om samen met onze partners toe te werken naar een plantaardige toekomst op deze geweldige locatie.”

Patrick Levie, Associate Partner Fokkema & Partners: “Het uitgangspunt voor het interieurontwerp is het verbinden van mensen in een natuurlijke en dynamische omgeving. Daar hebben we invulling aan gegeven door open steektrappen centraal toe te voegen op iedere verdieping, met rondom dynamische ontmoetingsruimten. De ontmoetingsruimten liggen bewust aan de groene Valley zijde, om het gevoel van avontuur te benadrukken. De werkplekken en vergaderruimten zijn juist aan de lineaire spiegelende gevelwand geplaatst, voor veel licht en rust tijdens het werk. Creativiteit en ratio zijn hiermee perfect in balans.”

Marc Balvers, Managing Director Nederland BaxterStorey: “Wij vinden het een ontzettend mooie uitdaging om invulling te geven aan het veganistische bedrijfsrestaurant van Upfield in Nederland. Een 100% plantaardig bedrijfsrestaurant ben ik nog niet eerder tegen gekomen. We staan te trappelen om alle medewerkers, gasten en klanten van Upfield het heerlijke eten te laten proeven. De mooie producten van Upfield spelen daarbij uiteraard een belangrijke rol in ons menu.”